Jens Møller Gudhjem er i gang med at etablere en ny udløbsledning, som skal lede regnvand fra Allinge ud i havet. Foto: Bjarne Hartung Kirkegaard
FOR ABONNENTER

Rør, der leder regnvand ud af byen, bliver udskiftet

Der er både store maskiner og store rør på Kæmpestranden i Allinge, hvor entreprenørfirmaet Jens Møller Gudhjem er i gang med at udskifte en rørledning, der leder regnvand fra Allinge by ud i havet.

– Vi har fjernet den gamle rørledning og er nu ved at bygge den nye. Vi støber den nye fast til bunden, og den kommer cirka 45 meter ud i vandet, oplyser byggeleder Lars Greve fra Jens Møller.

Rørene i den gamle havledning havde en indvendig diameter på 40 centimeter. De nye rør har en diameter på 70 centimeter, så de kan klare en større vandmængde.

Arbejdet udføres for Bornholms Energi og Forsyning, og herfra oplyser projektleder Kasper Juel-Berg, at der har været et tryktab på ledningen. Det har ført til problemer med opstuvning af vand i

– Den nye ledning skal sikre, at der ikke kommer spildevand ind på stranden, fordi der er kommet for meget regnvand i systemet, siger Kasper Juel-Berg.