Foto: Lior Zilberstein

Ansatte sendt hjem med løn: Bryghus udskyder lancering af nye øl og stor jubilæumsfest

Svaneke Bryghus sender fire medarbejdere, som fortsat vil få fuld løn i hjemsendelsesperioden mod at de afvikler nogle feriedage, hjem, og et par planlagte øllanceringer i foråret er udskudt.

Det samme er et større arrangement den 19. april, hvor bryghuset skulle markere, at det er 20 år siden, at Svaneke Bryghus slog dørene op første gang.

Det oplyser brughuset i en pressemeddelelse, hvor direktør Steen Jespersen påpeger, at Svaneke Bryghus er et økonomisk velfunderet bryggeri, og at man nok skal komme igennem krisen.

Svaneke Bryghus forklarer, at man tydeligt kan mærke, at barer og restauranter er lukkede, og at der er færre besøgende på Bornholm end normalt i denne tid.

– Vi går lige nu glip af al vores fadølssalg, men heldigvis er vi bredt repræsenteret i detailhandlen, og det redder os på den korte bane, siger Steen Jespersen ifølge pressemeddelelsen.

– Corona-situationen kommer til at indvirke på vores indtjening i år, og vi kan ikke forvente at nå vores budget. Derfor skal der strammes ind og spares, hvor det giver mening, så vi kan være offensive i markedet, lige så snart situationen ændrer sig, forklarer Steen Jespersen.