Flemming Munch konstaterer, at der på Lilliendal er usædvanligt langt mellem kunderne i plantecentret, mens der til gengæld er mange, der skal betjenes over telefonen. Foto: Berit Hvassum

Der er usædvanligt langt mellem kunderne: ‘Men vi ser positivt på det’

Forår og solskin er normalt en kombination, som er lig med travlhed i Lilliendal Plantecenter i Rønne. Men med corona-pandemien er intet normalt i øjeblikket.

– Vi har et jævnt besøg efter forholdene. Folk passer på sig selv og os. Men havde det været som normalt med et vejr som i disse dage, var vi nærmest blevet lagt ned, siger Flemming Munch, indehaver af plantecentret på Sagavej.

Men er der knap så mange besøgende i butikken som normalt, er der til gengæld en livlig aktivitet over telefon og mail.

– Vi bringer flere buketter og blomster ud end normalt. Folk sender på denne måde en hilsen i stedet for at tage på besøg. Vi har også en del bestillinger af buske og træer til haven. Men det er slet ikke noget, der svarer til, hvordan det ville have været normalt. Langt de fleste vil jo gerne ud i planteskolen og se, hvad det er, de eventuelt skal plante, siger Flemming Munch.

Flemming Munch glæder sig over, at kunderne tager hensyn til hinanden og personalet.

– Man er flinke til at respektere de forskellige forholdsregler og holde afstand til hinanden.

Afspadsering og ferie

Lilliendal har i denne tid, hvor der ellers normalt ville være god brug for folk, droslet lidt ned på arbejdsstyrken:

– Vi forsøger at holde driftsudgifterne nede. En medarbejder er gået på barsel, og andre er flinke til at bruge afspadsering eller ferie. Men som i dag, hvor telefonen har ringet nærmest konstant, nytter det jo ikke at sende alle hjem, siger Flemming Munch.

Indehaveren tror ikke på, at det vil lykkes plantecentret at indhente det tabte senere på året.

– Men vi ser positivt på det. Solen skinner, og vi håber, at det vil gå alligevel, slutter Flemming Munch.