Musikhuzet er en af de mange kulturinstitutioner, der har indstillet alle arrangementer i disse uger. Foto: Jacob Jepsen

Ø-arkivet efterspørger billeder og beretninger om coronakrisen

– Hjælp os med at gøre en historisk tid til historier for eftertiden.

Sådan lyder opfordringen fra Bornholms Ø-arkiv. Arkivet er i gang med at indsamle vidnesbyrd om ugerne, hvor landet blev sat i stå i forsøget på at standse udbredelsen af coronavirus.

– Lige nu står vi midt i en historisk krise, den vil vi rigtig gerne have dokumenteret. Alle kan hjælpe os ved at sende billeder til os. Det kan være billeder af mennesketomme byer, gader og pladser, køen ved take-away stedet, hjemmearbejdspladsen eller andet, man synes illustrerer den tid, vi er i, skriver Bornholms Ø-arkiv i en pressemeddelelse.

Bekymringer og tidsfordriv

Arkivet vil også gerne modtage personlige beretninger om livet under coronakrisen. Det kan være om de hverdagens nye udfordringer og bekymringer, eller om hvordan man får tiden til at gå, skriver ø-arkivet.

Har du bidrag til arkivet, kan de sendes til [email protected]