Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Coronakrisen truer – men der arbejdes videre på fuld tryk hos Jensen

Mens spredningen af coronavirus i første omgang blev set som en sundhedsmæssig krise, står det nu klart, at udbruddet vil føre en økonomisk krise med sig. Og ifølge Morten Rask, direktør for Jensen Denmark A/S, vil stort set alle virksomheder blive ramt i et eller andet omfang.

– Jeg tror, alle kan mærke konsekvenserne af corona, ellers skal man vist bo i en jordhule et eller andet sted. Men når det er sagt, så kører vi hos Jensen fortsat på fuld styrke, siger Morten Rask.

Alligevel lægger han ikke skjul på, at han er nervøs for de fremtidige konsekvenser af den igangværende coronakrise.

– Mange af vores kunder vasker for hoteller og restauranter, så der er ingen tvivl om, at de bliver hårdt ramt, og på et eller andet tidspunkt kommer det også til at kunne mærkes hos os, fastslår Morten Rask.

 

Jeg taler løbende med vores
kunder, som fortæller om
konsekvenserne for dem

 

Han er for tiden i tæt kontakt med virksomhedens kunder rundt om i verden.

– Jeg taler løbende med vores kunder, som fortæller om konsekvenserne for dem. På den måde kan vi formentlig også forberede os på, når det rammer os. Som det ser ud nu, er der bedring på vej i Asien, men til gengæld ser det ud til, at USA bliver hårdt ramt, fortæller Morten Rask.

Selvom Jensen Denmark A/S endnu ikke er ramt på produktionen, så mærker virksomheden allerede krisen på flere andre områder.

– Alting er mere besværligt i øjeblikket. I USA lukkede man for nyligt en stor del af havnen i Houston, og det var ikke godt for os. Mange af de oceangående skibe er forsinkede, og der er mangel på containere i Europa. Men hvis det bare er det, så lever vi med det. Det bliver straks værre, hvis vores ordre begynder at blive annulleret. Men der er vi ikke nået til endnu, siger Morten Rask.

Foto: Jens-Erik Larsen

Men han kan endnu ikke sige, om det kommer til at ske.

– Jeg tror ikke, at der er nogen, som aner, hvordan de næste to uger kommer til at forløbe, eller hvordan de næste to måneder kommer til at se ud. Vi må agere ud fra det, vi ved noget om, og så må vi se, hvordan fremtiden kommer til at se ud, siger Morten Rask.

– Jeg tror, det gælder for alle virksomheder, at det handler om overlevelse i år, og dem der overlever, de kommer styrket ud. Så det gælder om at holde fast på rattet lige nu, og det er uden tvivl en udfordring, tilføjer Morten Rask.