Arkivfoto: Berit Hvassum

Brancheforening: Forbud mod at tage i sommerhus ville føre til krav om kompensation

Den landsdækkende forening Feriehusudlejernes Brancheforening mener, at det har været svært at forstå regeringens budskaber omkring brug af sommerhuse og rejser til og fra Bornholm under corona-krisen.

I går lød det fra statsminister Mette Frederiksen, at det ikke er forbudt at tage i sommerhus, men samtidig fraråder hun på det kraftigste, at man ikke rejser mellem landsdelene.

Carlos Villaro Lassen, administrerende direktør for Feriehusudlejernes Brancheforening, vurderer over for Bornholms Tidende, at regerings tvetydige kommunikation kan handle om, at man så vidt muligt vil undgå kompensationskrav.

– Selvfølgelig handler det også om det. Lukker man bare ned, må man også dække omkostningerne ved det. Man kan ikke bare sige: “I må klare jer selv ude på Danmarks øer og kyster,” siger Carlos Villaro Lassen.

Sommerhuse kan begrænse smittespredning

Direktøren vurderer, at sommerhuse faktisk kan være et våben i kampen for at minimere smitten med coronavirus.

– Der er hospitaler, der bruger sommerhuse som karantænehuse til coronapatienter. De er meget velegnede til det formål. Skal man være i en lejlighed på 4. sal, bliver man skør efter 14 dage. I sommerhus kan man gå ud og samtidig være rimelig isoleret. Uanset om man er smittet eller ej.

– Vi vil gerne være med til at bruge sommerhusene til at forhindre en smittespredning. Vi går gerne i dialog om at lave nogle retningslinjer for, hvordan man skal opføre sig, når man tager i sommerhus for at være isoleret, siger Carlos Villaro Lassen til Bornholms Tidende.