Arkivfoto: Allan Rieck

Advarsel fra bank: Pas på svindlere

Coronaepidemien har vendt op og ned på hverdagen – også for bankkunderne. Meget kan heldigvis klares digitalt, men pas på skruppelløse svindlere, lyder det blandt andet i en pressemeddelelse fra Nordea i Rønne.

Banken konstaterer, at filialen på Store Torv i Rønne er midlertidigt lukket, og at det endnu er uklart, hvornår den åbner igen – og den advarer i den forbindelse mod skruppelløse kriminelle, som forsøger at udnytte situationen eksempelvis i form af falske webbutikker, der lokker med lidt for gode tilbud, hvis blot folk vil udlevere deres personlige oplysninger.

– Jeg vil derfor gerne opfordre alle til at være ekstra opmærksom i den kommende tid. Bevar en sund skepsis og husk, at du aldrig må udlevere dine NemID-oplysninger eller adgangskoder, lyder rådet Jens Ole Andersen, som er filialdirektør hos Nordea i Rønne.

Pressemeddelelsen påpeger, at man på nordea.dk kan finde fem enkle råd til, hvordan man mindsker risikoen for at blive snydt af digitale svindlere.

I øvrigt påpeges det, at det er muligt at klare langt de fleste daglige pengesager via bankens net- og mobilbank, ligesom det fortsat er muligt at holde onlinemøder med en rådgiver.

Nordeas pengeautomater i Rønne, Hasle, Allinge, Gudhjem, Svaneke, Nexø og Aakirkeby er også fortsat åbne, ligesom banken er klar med en ekstra håndsrækning til de kunder, der kommer økonomisk i klemme på grund af krisen, fortæller filialdirektøren:

– Det kan eksempelvis være i form af et bevilget overtræk, udskydelse af en låneydelse eller afdragsfrihed på et boliglån, forklarer Jens Ole Andersen, som også opfordrer til, at man støtter de lokale butikker og håndværkere i denne tid.