Pressefoto

91 ansøgere fra 19 lande vil på designskolen i Nexø

Glas og Keramikuddannelsen i Nexø har oplevet en øget efterspørgsel og har i år modtaget 70 procent flere ansøgere. Det fremgår af en pressemeddelelse.

– I år har vi modtaget 91 ansøgninger via KOT. Ansøgerne fordeler sig på 19 nationaliteter, hvor cirka halvdelen kommer fra Danmark, oplyser designskolen, der i 2019 blev akkrediteret som landets første kunstneriske professionsbachelor.

– Vi er virkelig meget tilfredse med dette meget høje ansøgertal, der jo viser at det arbejde vi lægger ind uddannelsen i høj grad har båret frugt, siger daglig leder på uddannelsen, Viki Kert, ifølge pressemeddelelsen.

 

Under akademiet

Designskolen i Nexø hører under Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering.

 

– Vi har i år udviklet uddannelsen yderligere med en helt ny vinkel til nye teknologiske redskaber, som de studerende på 1. årgang med stor interesse har taget til sig. Denne udvikling af uddannelsen, i kombination med valget af kreativ fordybelse til selve håndværket med konkrete øvelser i teknik og metode i de meget helstøbte glas- og keramikværksteder i Nexø, bevirker, at uddannelsen ligger helt i top på et meget højt internationalt niveau, siger hun.

– Denne store tilgang af nye ansøgere fra hele verden viser et spændende vækstpotentiale, som Bornholm har som uddannelsesø inden for disse typer af uddannelser, lyder det fra Viki Kert.