Foto: Berit Hvassum
FOR ABONNENTER

Sommerhusudlejer efterlyser klar besked: Hvad må man – og hvad må man ikke?

Dancenter Bornholm er blandt de sommerhusudlejere, der lige nu må svare på det mest åbenlyse spørgsmål i den branche: Må jeg som dansker tage turen tværs over landet og tjekke ind i mit lejede sommerhus på Bornholm i påskeferien?

– Ja, lyder svaret fra Claus Bornemann Carlsen, leder af Dancenter Bornholm.

– Det må du godt. Lige nu siger statsministeren, at det tilrådes, at man ikke gør det. Men man må jo godt – og man kan gøre det, siger han.

Claus Bornemann Carlsen har skrevet til borgmester Winni Grosbøll for at høre, om hun kan få et klart svar fra statsministeren, for hvis man sidder i eksempelvis Jylland og hører statsminister Mette Frederiksen udtale sig, som hun gjorde på et pressemøde i går, hvor hun kraftigt opfordrede danskerne til at blive hjemme i påsken, så lyder det i folks ører som et forbud, siger Claus Bornemann Carlsen.

– Så lige nu beroliger vi dem, som ringer og har lejet sommerhus på Bornholm: Jo, du kan faktisk sætte dig i din bil, køre til Ystad, køre om bord på færgen, blive i bilen under overfarten, køre fra borde, hente nøglen i en elektronisk nøgleboks og køre ud i dit sommerhus, siger han.

Claus Bornemann Carlsen. Foto: Jens-Erik Larsen

60 procent danskere

I påsken kom cirka 60 procent af de bookinger, der var foretaget hos Dancenter Bornholm, fra danskere. 40 procent var fra udlandet, fortrinsvist Tyskland, og mens det forlængst på grund af de lukkede grænser er blevet klart, at der ikke kommer udenlandske turister til Bornholm i påskeferien, så tror og håber Claus Bornemann Carlsen stadig på, at der kommer danske.

– Som tingene ser ud nu, så kan vi godt få nogle at se, siger han.

Hvor mange af de danske bookinger – tror du – bliver benyttet i påsken?

– Halvdelen, siger Claus Bornemann Carlsen.

– Med mindre rådet om ikke at rejse bliver til et forbud, men det ved vi jo ikke noget om nu, siger han.