Tim Stender. Foto: Berit Hvassum

’10 mennesker er stadig en fest for de unge – sæt tallet længere ned’

49 millioner i omsætning og 25 fuldtidsjob. Det er ifølge en ny undersøgelse fra Destination Bornholm og Center for Regional og Turismeforskning nogle af de konsekvenser, den igangværende coronakrise som minimum ventes at koste det bornholmske turisterhverv.

Så hvis nogle har en interesse i, at epidemien er hurtigt overstået, så er det turismen. Og derfor undrer Tim Stender, der blandt andet ejer det store Hotel Abildgård i Sandkås, sig over, at det fortsat er tilladt at samles i grupper af 10 personer.

– Hvorfor 10? Hvorfor går man ikke ned på for eksempel fem og tager det fulde ansvar, spørger han.

– Det siges, at nogle af vores unge mennesker har lidt svært ved at overholde de nye retningslinjer, og med 10 mennesker samlet kan man jo stadig holde fest. Jeg forstår ikke, at man ikke sætter det tal kraftigt ned, siger Tim Stender.