Arkivfoto: Berit Hvassum

Babyboom på nordlandet

Der er kommet flere barnevogne i bybilledet i Allinge, Sandvig og Tejn. I år er antallet af småbørn på nordlandet steget for tredje år i træk, og der er nu igen lige så mange 0-4-årige i området, som der var for ti år siden. Nemlig 93 småbørn. Det viser helt nye tal fra Danmarks Statistik.

Det er især Allinge-Sandvig, der trækker statistikken op. Ved nytår 2019 var der fem nul-årige i tvillingbyerne – men der var lagt i ovnen til mere. Så i løbet af året kom der ti nye baby-borgere til.

Tejn-Olsker-området oplevede allerede baby-boom i 2018. Da gik sognet fra at have tre nul-årige til at have ni. Men det lader til, at tejneboerne formåede at holde dampen oppe i 2019. Ved nytår 2020 var der nemlig kommet ti nye babyer til.

To babyer i Gudhjem

Anderledes ser det ud lidt længere nede ad kysten. Gudhjem fik to nye babyer sidste år, hvilket dog også er en slags boom. For ifølge statistikken kom der slet ikke nogen bebser til Gudhjem i løbet af 2018.

I det gamle Rø Sogn kom der tre nye babyer til i løbet af 2019, og Østerlars Sogn blev velsignet med seks helt små nye borgere. Rundt regnet ligner det antallet af nye babyer i de sogne de sidste ti år.

Syv nye babyer slog sig ned i Østermarie Sogn, og det er lidt færre end normalen de seneste 10 år.

 

Grafik: Christina Skovmose