Foto: Jens-Erik Larsen

Thulesen Dahl på Bornholm: Tilskudsmodel koster campus dyrt

Partiformand Kristian Thulesen Dahl (DF) besøger onsdag eftermiddag Bornholm, hvor han gæster først Campus Bornholm og dernæst Bornholms Efterskole i Rønne. Særligt til Campus Bornholm har han et populært budskab med.

– Udfordringen for en institution som Campus Bornholm er at tiltrække tilstrækkeligt mange elever. Det giver nogle problemer, fordi man får tilskud pr. elev. Her er vi i Dansk Folkeparti optaget af at finde en anden tilskudsmodel, så uddannelsesinstitutionerne i udkanten af Danmark ikke har det så hårdt, siger Kristian Thulesen Dahl.

DF-lederen er samtidig imponeret over både campusbyggeriet og den måde, som de bornholmske ungdomsuddannelser hænger sammen på.

– Det er specielt for Bornholm, at man har et så tæt samarbejde mellem STX, HHX og de erhvervsfaglige uddannelser. Det synes jeg er spændende, for vi har brug for flere håndværkere, siger Kristian Thulesen Dahl.

Foran Bornholms Efterskole blev DF-lederen budt velkommen af en anden Kristian, en af skolens elever. Han kunne fortælle Kristian Thulesen Dahl, at han for tiden er ved at lære at danse lancier, og at han gerne ville dele, hvad han kunne.

De to gange Kristian tog sig dernæst en svingom til stor fornøjelse for mange andre elever.

Også andre elever deltog på Bornholms Efterskole i at modtage Kristian Thulesen Dahl. Blandt efterskolens 56 elever stod Philip, Janus og Mads for at vise toppolitikeren rundt.

Kristian Thulesen Dahl er på Bornholm desuden i selskab med Dansk Folkepartis lokal- og gruppeformand Linda Kofoed Persson og medlem af kommunalbestyrelsen René Danielsson.