Arrangør: Stærkt voksende interesse for store bornholmske sportsevents

Forhåndsinteressen for at deltage i sommerens største bornholmske sportsevents er stor. Både Etape Bornholm og cykelløbene Bornholm Rundt, Cross Island Bornholm og BornFondo har set flere melde sig til, end man plejer at se på denne tid af året.

444 ryttere har i øjeblikket meldt sig til BornFondo. Sammenlignet med sidste års tal på samme tid er der ifølge arrangørerne tale om en fremgang på 17 procent.

– Vi har lavet en anderledes markedsføring i år, og det ser ud som om, at det virker fornuftigt. Skønt, at det også kan gå den vej efter et par magre år, noterer eventchef Claus Clausen fra Viking Atletik, der har en finger med i spillet omkring både BornFondo, Etape Bornholm, Bornholm Rundt og Cross Island Bornholm.

Også for Etape Bornholm peger tilmeldingstallene i den rigtige retning. Tirsdag var der tilmeldt 832 løbere til den 27. udgave af det store bornholmske femdages-løb i uge 30. Det er fremgang på 29 procent i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Bornholm Rundt på cykel, som køres den 23. august, er med 436 tilmeldinger 31 procent foran sidste års tilmeldingstal, mens Cross Island Bornholm melder om en fremgang på 30 procent. Her er tallene dog noget mindre end i de øvrige arrangementer.

BornFondo omfatter dels Danmarks vildeste enkeltstart – de 8,3 kilometer fra havnen i Vang til Hammeren Fyr, der køres lørdag den 16. maj, dels søndagens landevejsløb i det bakkede landskab omkring Gudhjem. Her kan deltagerne selv vælge, om de vil køre to, tre eller fire omgange på en rundstrækning, der er cirka 31 km lang.

Pladsforholdene omkring målområdet på Hammeren tillader kun max. 460 deltagere i lørdagens enkeltstart, mens der er plads til 1000 deltagere i søndagens bjergløb. Mere end halvdelen af 444 deltagere, der allerede har meldt deres ankomst til Bornholm, stiller op i begge løb.

Trods den flotte forhåndstilmelding ligger arrangørerne fra Bornholms Cycle Club, der i år samarbejder med Viking Atletik og Team Rynkeby, ikke på den lade side. Pr-arbejdet på de sociale medier får fuld skrue her i hele februar måned, og i næste måned vil BornFondo-folkene være på plads både ved cykelsportsmessen i Hillerød den 7.-8. marts og ved Copenhagen Bike Show i Øksnehallen i København den 16.-17. marts.