FOR ABONNENTER

Det bliver dyrt: Svartingedal Skole udsat for hærværk

Svartingedal Skole i Hasle blev mellem lørdag og søndag udsat for hærværk. Det drejer sig om graffiti, der er blevet spraymalet på ruder og vægge omkring kontoret og biblioteket.

Hærværket er blevet begået mellem lørdag aften klokken 21 og søndag morgen klokken 7. Det kan man se, fordi terminalen man bruger til at låse sig ind på biblioteket er blevet malet på, og det var den ikke blevet, da en biblioteksbruger forlod biblioteket omkring klokken 21.

– Det er ikke drengestreger, det her. Det er professionelle. Det kan vi se på de tags, der er blevet lavet. Men det er ikke nogen, vi kender, siger Allan Børgesen, der er teknisk servicemedarbejder ved kommunen.

Han fortæller, at Vej & Park er bestilt til at fjerne malingen, og at sagen er meldt til politiet. Men han siger også, at der ikke er meget politiet kan gøre, hvis de ikke får nogle vidner.

Derfor vil Allan Børgesen gerne opfordre til, at man kontakter politiet, hvis man har set noget i området i tidsrummet mellem lørdag klokken 21 og søndag klokken 7.

Skadernes omfang er ved at blive vurderet, men ifølge Allan Børgesen vil alene udskiftningen af bibliotekets indgangsterminal koste omkring 25.000 kroner.