Foto: Allan Rieck
FOR ABONNENTER

Stort talent for 20 år siden: Nu gør Thor comeback i bordtennis

Det er næsten 20 år siden, at 38-årige Thor Jensen Bech at den tidligere Knudsker-spiller senest spillede bordtennis på klubplan. Men for nyligt meldte han sig ind i Roskilde Bordtennis, hvor hans tvillingebror Alex Bech også spiller.

Og lørdag vendte han hjem til Knudsker Idrætsforening, hvor han stillede op til grand prix-stævne på sin gamle hjemmebane.

– Det er rigtig sjovt at være her igen. Det bornholmske bordtennismiljø har givet mig rigtig meget i min ungdom. Derfor er det sjovt at komme hjem og opleve det lidt igen. Den kærlighed og den intensitet, der er her, har jeg savnet. Det er som at komme hjem til min familie igen, siger Thor Jensen Bech.

Som drengespiller var han blandt de allerbedste i sin årgang på landsplan. Han husker blandt andet en doublekamp med sin bror, hvor de mødte Michael Maze og Allan Nielsen.

– Vi var rigtig gode dengang. Som tvillinger havde vi en særlig synergi, når vi spillede sammen. Vi endte med at tabe kampen, men det var tæt. Siden blev Michael Maze jo blandt verdens bedste spillere, så det er da sjovt at tænke på, fortæller Thor Jensen Bech.

Det glæder hans far 69-årige Mogens Jensen, at han er kommet i gang med at spille bordtennis igen. Han var både træner for Thor og Alex Bech, dengang brødrene udfoldede deres store talent i Knudsker Idrætsforening som drengespillere.

– Det er hyggeligt, at Thor har lyst til at komme hjem og spille igen. Han kender jo fortsat mange herovre, og for ham handler det om at komme i gang med at spille igen efter hans pause fra bordtennis, siger Mogens Jensen, som fortsat er træner i Knudsker Idrætsforening.

Spændende kampe

I Knudskers bordtennishal var Michael Maze ikke til stede til lørdagens grand-prix stævne. Alligevel blev det til masser af spændende kampe i klasse 1.

Thor Jensen Bech gik planmæssigt videre fra sin pulje, og i semifinalen ventede Michael Evander fra Poulsker, mens Knudsker-spillerne Kurt Olesen og Ole Kofoed mødtes i den anden semifinale.

Michael Evander gav Thor Jensen Bech hård modstand, og Poulsker-spilleren vandt hele 11-3 i første sæt mod den hjemvendte spiller, som havde svært ved at få sit spil i gang. Det gik bedre i andet sæt, men her viste Evander sig igen stærkest med en 11-9 sejr.

Men så skete der noget. Pludselig viste Thor Jensen Bech noget af det spil, som i sin tid gjorde ham til et af øens absolut største talenter. I tredje sæt blev cifrene byttet rundt, hvor Thor Jensen Bech vandt 11-9, og i fjerde sæt sejrede han 13-11, efter at han undervejs var bagud 7-1.

Derfor skulle det hele afgøres i femte og afgørende sæt. Men det blev ikke til det helt store comeback for den hjemvendte søn. i det afgørende sæt viste Michael Evander rutinen og vandt 11-7.