Hotel i Sandvig holder vinteråbent: Her er Kjeld og Lenes trick

Lene og Kjeld Hammer havde i flere år drevet cafébutikken Dideriks Veranda i Sandvig da de i 2019 kastede sig over også at drive hotellet Hotel Sandvig Havn. Det gjorde de 1. februar sidste år, og har dermed drevet hotellet i lidt over et år.

– Vi havde ikke prøvet at drive hotel før, så vi vidste ikke rigtig, hvad vi gik ind til. Man skal lige lære hotellet og forretningen at kende. Vi gik all-in fra starten af og så arbejdede vi nærmest 24/7. Men nu er vi et års erfaring rigere, og vi kan se, hvad der skal gøres anderledes, siger Lene Hammer.

En af parrets ambitioner var at hotellet skulle have åbent hele året. Også i vintermånederne. Og det er lykkedes, fortæller Lene Hammer.

– Vi har holdt åbent siden vi overtog hotellet sidste år. Vi skulle lige finde ud af, hvordan det hele fungerer her om vinteren. Hvordan reagerer bygningen? Er der for eksempel nogle vinduer, hvor det trækker, som der skal gøres noget ved? siger Lene Hammer.

Selvom vintersæsonen som regel er en stille periode på Bornholm, så har Lene Hammer haft gæster nok i vintermånederne.

– Mellem jul og nytår var det helt vildt. Der havde vi næsten udsolgt. Når der ikke er gæster, så kører vi bare hotellet frostfrit. Og så åbner vi får de enkelte værelser, når der kommer gæster, siger Lene Hammer.

På den måde undgår parret de store udgifter, der er ved at lukke helt ned for hotellet og åbne det op igen.

– Vi har en fornemmelse af, at der er mange, der er glade for at vi også holder vinteråbent. At det ikke kun er Rønne, man kan bo i, når man er gæst på øen. Der er selvfølgelig også andre hoteller, der har åbent, men det er ikke så mange, siger Lene Hammer.

Fuld skrue

Sommermånederne har været rigtig travle på hotellet. Sandvig er en populær rejsedestination, og det har man også kunne mærke på hotellet, der har 21 værelser og 11 ferielejligheder.

– Generelt har der været rigtig mange gæster på Bornholm i 2019. Det har vi også kunnet mærke, og det er helt fantastisk. Der har været fuld skrue på i sommermånederne. Det er gået så fint, siger Lene Hammer.

Hotel Sandvig Havn er et gammelt badehotel, og den gamle bygning har de faciliteter, som den har. Hotellet er et to-stjernet hotel, og det syntes Lene og Kjeld Hammer fortsat det skulle være.

– Det er en ældre bygning, så der er hvad der er. Vores gæster får et værelse med et toilet og et bad, og så giver vi den ekstra på hyggen, fortæller Lene Hammer. Hun bruger morgenmaden som eksempel: Vi laver godt nok ikke bacon og æg, men man kan få en masse forskelligt pålæg og hjemmelavet marmelade. Og så har vi et stort udvalg af ting til folk, der ikke spiser kød eller gerne vil have glutenfrit. Vi går op i ekstra service, siger hun.

Gæster kommer igen

Mange af hotellets gæster er gengangere, der enten kommer i ferier og weekender eller også kommer de som erhvervsdrivende, der skal arbejde nogle dage på øen. For deres skyld strækker Lene Hammer sig gerne for at yde den ekstra service.

– Normalt er der morgenmad fra 7:30 til 10, men hvis man har et tidligt møde, og for eksempel gerne vil have mad allerede klokken syv, så kan vi sagtens snakke om det, siger hun.

– Det er sjovt at læse gæsternes anmeldelser på nettet og i gæstebogen. Folk er rigtig glade for at være her.

Flere ansatte

Når nu I holder åbent hver dag hele året, hvornår finder I så tid til at holde fri?

– Holde fri? Hvad er det? siger Lene Hammer og griner.

For tiden har hun 12-13 medarbejdere ansat i Dideriks Veranda og på hotellet. Det er en blanding af ungarbejdere og flexjobbere og en enkelt praktikant.

I den kommende sæson skal hun ud og finde omkring ti nye medarbejdere.

– Vi har haft jobsamtaler i de sidste tre uger, og forhandler med et par stykker lige nu. I den kommende sæson skal vi nok op på i hvert fald 20 ansatte, hvis vi gør det på den her måde med deltidsansatte og flexjobbere. Det er noget, vi er rigtig glade for, så det fortsætter vi med.

De nye ansættelser skal hjælpe til at frigøre Lene og Kjeld Hammer fra nogle af de opgaver, de selv står for i dag.

– Vi kan ikke længere have så mange forskellige kasketter på. Jeg skal være mindre tid i køkkenet i Dideriks Veranda. Jeg kan ikke stå i caféen og lave juice og smøre 40 sandwicher, når jeg for eksempel også skal være værtinde på hotellet, siger Lene Hammer.