Foto: Jens-Erik Larsen

Bøvl med statsmyndighed kan koste penge for Rønne-spejdere

Fonde, legater og loger har været meget imødekommende, når Rønnes blå spejdere har henvendt sig og spurgt om økonomisk hjælp til at etablere en bålhytte og nogle sheltere i Blemmelyng. Nogle af pengene risikerer spejderne dog at miste, da sagsbehandlingen måtte begynde forfra efter en indsigelse fra Slots- og Kulturstyrelsen.

I alt har 1. Rønne Trop & Flok modtaget 200.000 kroner, men formand Ebbe Frank forventer, at den i hvert fald må vinke farvel til et tilskud på 30.000 kroner.

– Det er de oprindelige 30.000 kroner fra Velux Fonden, som vi har fået gennem Friluftsrådet. Dem har vi fået forlænget en gang, og det tror jeg ikke, vi kan igen. I bedste fald er det kun de 30.000 kroner, der falder, hvis vi ikke kan nå at blive færdige, siger han.

Donationer fra både Brødrene E., S. & A. Larsens Legat og Bornholms Brand har frist den 30. juni, og den kan måske blive svær at nå, efter processen er begyndt forfra.

– Det kan godt være, at der er et par af de her fondsansøgning, hvor vi bliver nødt til at bede om en forlængelse af fristen. Noget af det er engangspuljer, der udløber, men nogle af dem, vi har fået tilsagn fra, giver donationer løbende, så dem håber vi, der er forståelse hos, siger Ebbe Frank.

Han har dog stadig et håb om, at spejderne kan få nogle håndværkere og nogle fornuftige priser, så de kan komme i gang og blive færdige i tide.