FOR ABONNENTER

Aarsballe Boldklub har penge til otte eller ni år endnu

Aarsballe Boldklub vil kunne køre videre med samme sportslige niveau i otte-ni år, før kassen er tom, og klubben må lukke og sælge medborgerhuset.

Så klart skitserede kasserer Finn-Erik Pedersen situationen, da boldklubben torsdag holdt generalforsamling og blandt andet talte om fremtiden uden loppemarkedet. Klubben holder til sommer det 48. og sidste loppemarked på Aarsballe Stadion. Det har i mange år været AaB’s helt store indtægtskilde. Men nu er kræfterne sluppet op hos de få ildsjæle, der har taget det store slæb med arrangementet, som har trukket op imod 3.000 besøgende.

Underskud uden marked

Aarsballe Boldklub havde i 2019 et overskud på cirka 32.000 kroner.

– Det er et flot og meget tilfredsstillende resultat, men det skyldes i høj grad et godt loppemarked, der gav 113.000 kroner i overskud. Det kræver ikke den store uddannelse i økonomi at regne ud, at uden loppemarkedet ville regnskabet have set noget anderledes ud – nemlig 81.000 kroner i underskud.

Fra regnskabsåret 2021 skal vi altså påregne underskud – måske ikke i 81.000-klassen, men derop imod, sagde Finn-Erik Pedersen, da han aflagde beretning.

– Hvad gør vi så i fremtiden? Allerede nu skal vi begynde at drøfte fremtiden. Skal vi køre videre med et uændret sportsligt niveau, som hvert år koster os cirka 30.000 kr.?, spurgte Finn-Erik Pedersen.

– Nogle vil mene, at vi er sat i verden for at varetage sportslige formål og ikke bevare mursten, og for mange af os vil det være vanskeligt for ikke at sige umuligt at lukke vores afdelinger med fodbold, badminton og funktionel træning. Det er for mange af os hjerteblod.

Samarbejdet

– Andre vil sige, at for Aarsballe og Aarsballe Borgerforenings mange aktiviteter er det vigtigt, at vi stadig har et medborgerhus. Uden de sportslige udgifter kan vi måske holde medborgerhuset gående i 17-18 år endnu – naturligvis under forudsætning, at der ikke skal ske store reparationer på huset.

– Uden medborgerhuset vil AaB og Aarsballe Borgerforening hurtigt være fortid, sagde Finn-Erik Pedersen.

– AaB har et fortrinligt samarbejde med Aarsballe Borgerforening, og det er livsnødvendigt for både AaB og borgerforeningen, at vi kan arbejde sammen, sagde kassereren.

Kontingentet

Klubben har dog en knap at skrue på for at forbedre fremtidens økonomi. Nemlig kontingentet. Generalforsamlingen vedtog dog bestyrelsens forslag om at bibeholde kontingentet på 100 kr. pr. halvår.

– Et nærmest symbolsk beløb, som vi kun kan fastholde, så længe vi har vores loppemarked. Vi tror på, at det lave kontingent kan forlænge vores afdelingers levetid, men måske bliver det nødvendigt at hæve kontingentet fremover, sagde Finn-Erik Pedersen.