Prognose: Boligpriser vil stige mindre på Bornholm end hidtil

Huspriserne vil også stige i år og næste år. Men de vil stige mindre end de foregående år, og det er også ved at være slut med, at priserne stiger mere på Bornholm end i landet som helhed.

Det skriver Nykredit i sin nye prognose for boligpriserne, som realkreditinstituttet har offentliggjort i dag. Bag analysen står boligøkonom og chefanalytiker Mira Lie Nielsen og boligmarkedsanalytiker Jacob Isaksen.

Nykredit regner med, at prisen på et gennemsnitligt parcel- eller rækkehus på Bornholm i år vil stige med 3,3 procent mod 2,9 procent på landsplan. Holder Bornholms forudsete prisstigning på 3,3 procent, vil priserne stige mindre end både sidste år (4,1 procent), forrige år (9 procent) og i 2017 (6,9 procent).

Alle de foregående tre år er boligpriserne steget mere på Bornholm end i landet som helhed. Men det vil ifølge Nykredits prognose slutte næste år, hvor Nykredit regner med, at boligpriserne kun vil stige med 1,6 procent på Bornholm, men med to procent på landsplan.

“Rentefaldet i 2019, der for alvor accelererede i sommermånederne, gav et løft i antallet af hushandler. I 2. halvår daler antallet af solgte huse normalt, men i 2019 var det ikke tilfældet. I 2020 og 2021 forventer vi et nogenlunde uændret antal hushandler. Handelsaktiviteten flader altså ud på højt niveau”, oplyser Nykredit.

Der bliver fortsat solgt mange sommerhuse, og sidste års 10.228 solgte sommerhuse på landsplan var det højeste antal i 12 år. Sammen med rentefaldet førte de mange handler til, at sommerhuspriserne steg 3,6 procent på landsplan.

“Vi forventer fortsat mange sommerhushandler i 2020 og 2021, hvilket vil understøtte priserne, og vi forventer prisstigninger på 3,1 procent i 2020 og to procent i 2021. Det er pæne, men ikke prangende prisstigninger i lyset af de mange handler”, hedder det i Nykredit-prognosen.