Ny turistrekord: Ikke siden halvfemserne har så mange overnattet på Bornholm

Vi skal tilbage til 1990’erne for at finde et år, hvor Bornholm havde så mange kommercielle overnatninger som sidste år. Det viser de kommercielle overnatningstal for 2019, oplyser Destination Bornholm.

12,6 procent flere overnatninger på Bornholm i 2019 i forhold til 2018 gør samtidig Bornholm til en af landets absolutte højdespringere blandt alle kommuner. De kommercielle overnatningstal handler om overnatningssteder med mere end 40 senge. På landsplan steg antallet af kommercielle overnatninger med fire procent. Tallene stammer fra Danmarks Statistik og Center for Regional- og Turismeforskning i Nexø.

Det samlede overnatningstal på Bornholms kommercielle overnatningssteder landede sidste år på 1,7 millioner. Det er knap 200.000 flere overnatninger end i 2018.

“Forklaringerne på væksten er flere, men Bornholm er et stærkt brand, som er kendt og elsket af mange. Markedsundersøgelser viser også, at Bornholm opleves som en ø, der til stadighed udvikler sig, og som har meget at byde på. Men undersøgelserne har dog også igen og igen vist, at en væsentlig barriere for at forløse potentialerne omkring Bornholm, har været prisen for at komme til Bornholm”, fortæller Destination Bornholm.

“Med de billigere færgebilletter og også Bornholmslinjens beslutning omkring helårssejlads på Sassnitz-Rønne er øen blevet tilgængelig for langt flere, og især danske og tyske gæster bidrager til den store stigning.”

Overnatningerne er samtidig blevet flere hen over hele året. Det kalder Destination Bornholm “det nok mest glædelige ved de flotte tal”. Særligt efterårs- og vintermånederne udvikler sig meget positivt.

– Jeg synes, at vi alle har grund til at være glade og tilfredse. Når overnatningerne bliver flere, styrker vi omsætningen på Bornholm og nye jobmuligheder bliver skabt. At væksten samtidig er fordelt over hele året, er meget positivt og ligger helt i tråd med vores strategi og taktiske arbejde, siger Pernille Kofod Lydolph, direktør for Destination Bornholm.