Foto: Berit Hvassum

Naboer til campus kan se frem til at parkere gratis

Det kommer næppe til at koste naboer til Campus Bornholm noget at parkere på vejen foran deres egne huse. Da sagen onsdag var oppe i økonomi-, erhvervs- og planudvalget afviste et stort flertal ideen om at indføre brugerbetaling for en ordning med parkeringslicenser, så naboerne kan parkere i et område, hvor der ellers er parkeringsforbud.

Ideen om brugerbetaling blev kun støttet af Leif Olsen (SF) og Morten Riis (EL). Ikke fordi de som sådan mener, at naboerne partout skal betale, men fordi de ønsker lighed mellem borgerne på Bornholm. I den konkrete sag drejer det sig om ligestilling mellem campusnaboerne og borgerne i Gudhjem , hvor der allerede eksisterer en parkeringsordning med brugerbetaling.

Brugerbetalingen er ikke den eneste forskel på det to ordninger, som de tegner sig nu. Ved campus lægger kommunen op til, at man kan få to licenser til samme husstand. Det kan man ikke i Gudhjem, fortæller Morten Riis, som selv bor i byen.

– Grundlæggende handler det om, at de skal være lige behandlet, siger Morten Riis.

Ingen finansiering

Modstanden mod brugerbetaling viste sig første gang, da sagen blev behandlet i natur- og miljøudvalget. Dengang argumenterede Leif Olsen og Morten Riis’ partikammerat Niclas Fick for at bibeholde den ud fra et lighedsperspektiv.

– Leif, Niclas og jeg kunne nok godt være med på, at man også gør det gratis i Gudhjem, men så er det et finansieringsspørgsmål, for det koster noget at lave de licenser, og så må man finde ud af, hvor penge skal komme fra, siger Morten Riis.

I den oprindelige sagsfremstilling var det tanken, at brugerbetalingen skulle finansiere licensordningen ved campus, ligesom det er tilfældet i Gudhjem. Derfor er der ikke foreslået nogen finansiering af en eventuel gratis licensordning, og det er et problemer, mener Enhedslistens gruppeformand.

– Hvis man skal til at finansiere noget, og jeg ved ikke, hvor mange penge, det drejer sig om, så skal man også kunne pege på, hvor de penge skal hentes, siger han.