Der er planer om at etablere omkring 150 meter cykelsti ved ”Y-krydset” ved Bornholms Kunstmuseum. Det vil forbinde cyklister til og fra Rø med den nyetablerede cykelvej langs landevejen. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Cykelstien bliver forlænget

Det praktisk talt færdige stykke cykelvej langs landevejen mellem Døndalen og Gudhjem får en afstikker op mod Rø. Der er allerede etableret cykelsti på et stykke af Klemenskervej mellem Rø og ”Y-krydset” ved Bornholms Kunstmuseum. Det stykke cykelsti skal nu kobles sammen med den nye cykelvej.

Det fortæller ansvarlig for projektet Bornholms Cykelveje hos Bornholms Regionskommune, Hardy Pedersen.

– Der kommer noget cykelsti oppe fra Rø, som blev lavet for mange år siden. I øjeblikket stopper det, hvor vejen deler sig, men vi vil forlænge cykelstien, så man kan komme helt ned til vejen, der går mellem Tejn og Gudhjem, fortæller Hardy Pedersen.

Der er tale om en vejstrækning på omkring 150 meter, og Vejdirektoratet har godkendt, at der nu bliver tilført et stykke sti for cyklister.

Sandsynligvis klar til sommer

Udvidelsen af cykelstien fra Rø kan dog først finde sted, når kommunalbestyrelsen har godkendt økonomien bag projektet. Pengene til det ekstra stykke cykelsti findes faktisk i den pose med stakater, der er sat af i forbindelse med det store vejprojekt Bornholms Cykelveje 2016-19. Nogle dele af projektet har nemlig vist sig at være billigere end forventet. Kommunalbestyrelsen skal dog godkende omprioriteringen af pengene, før udvidelsen kan finde sted.

– Jeg tør ikke garantere, det står færdigt på et bestemt tidspunkt. Det kommer an på vejene. Men hvis kommunalbestyrelsen godkender det, vil jeg tro, arbejdet bliver påbegyndt i midten af marts, og så går der et par uger, før det er færdigt. Jeg vil tro, det så kan være klar i løbet af april, fortæller Hardy Pedersen.