Multibanen i brug. Arkivfoto: Allan Rieck

Plaget af hærværk: “Det er hele byens bane – pas godt på den”

Aakirkeby Idrætsforening beder nu igen borgerne i Aakirkeby om at holde øje med multibanen på Grønningen.

I oktober 2019 meldte Aakirkeby Idrætsforening flere tilfælde af hærværk på multibanen til politiet. Det drejede sig dengang om opskårne fodboldnet og ødelagte højttalere.

I løbet af det seneste stykke tid er der igen blevet skåret i nettene og lågen på barrieren er blevet skruet af.

“Kun ved hurtig hjælp blev det opdaget og kunne repareres uden de store omkostninger“, hedder det på nyhedssiden aakirkeby.nu.

Selv om det er Aakirkeby IF, der trak det store læs med finansiering og byggestyring, så pointerede formanden allerede i 2017, at det ikke kun er idrætsforeningens bane.

– Det er hele Aakirkebys bane, det er byens bane, og alle kan bruge den. Også selvom de ikke er medlem af AAIF. Vi kan se, at der allerede nu er mange, der bruger den – skolerne, børnehaverne og private – og det er vi rigtig glade for. Og vi håber, at endnu flere vil bruge den og være med til at passe godt på den i fremtiden, sagde Marian Lundh til Tidende, da banen stod færdig i juli 2017.

Nu gentager idrætsforeningen ønsket og opfordrer banens brugere og byens borgere til at skrive til [email protected], hvis man ser at banen bliver brugt uhensigtsmæssigt eller at der er sket skade på banen.