Foto: Bornholms Politi

Hvor er Karen?

Politiet ved stadig ikke, hvad der er blevet af Karen Kubel Rolighed, som har været forsvundet siden søndag eftermiddag.

Her bliver den 23-årige kvinde optaget på video af et af de mange overvågningskameraer i færgeterminalen i Rønne, mens hun går ombord på Bornholmslinjens færge, Hammershus mod Køge.

På overvågningsvideoen bærer hun på en stor orange rygsæk og er tilsyneladende i gang med at bruge sin mobiltelefon til at chatte eller SMSe.

Siden da, har politiet ingen sikre livstegn fra eller observationer af kvinden.

Efterlod sko på færgen

Efterforskningsleder hos Bornholms Politi, Henrik Schou, som leder eftersøgningen efter Karen Kubel Rolighed, fortæller, at hun var på vej hjem til Vestjylland efter en ferie på Bornholm. Her havde hun passet et hus for nogle bekendte, som hun også havde tilbragt noget tid sammen med.

På overvågningsvideoerne kan man se, at hun ankommer til færgeterminalen i Rønne allerede søndag klokken 14 og venter her, indtil hun senere går ombord på færgen, hvorefter politiet mister sporet.

Det er personale på færgen Hammershus, som kontakter politiet, fordi de, mens færgen tidligt mandag morgen er på vej tilbage til Rønne, finder nogle af Karen Kubel Roligheds personlige effekter, som er efterladt på færgen. Blandt andet et par sko og en mulepose med en computer og hendes mobiltelefon, men ikke den store orange rygsæk.

 

Kilde: Bornholms Politi

Signalement af Karen Kubel Rolighed

Karen Kubel Rolighed beskrives som 155-160 cm høj, kraftig af kropsbygning med brunt mellemlagt hår.

Hun var iført mørk striktøje med firkantede lapper på ærmerne og noget hvidt på brystet samt hvide bukser med sort mønster.

Hun medbragte en stor rød vandrerygsæk.

 

Vil ikke udelukke selvmord

Da færgen mandag morgen anløber Rønne, gennemsøger politiet, sammen med personale fra Bornholmslinjen hele færgen, men uden at finde den 23-årige kvinde. Ved hjælp af de efterladte effekter finder politiet frem til kvindens familie i Jylland, som heller ikke har hørt fra hende.

– Hverken familien eller personer, som familien udpeger som relevante at tale med, har kunnet bidrage til, hvor hun er henne, oplyser Henrik Schou til Bornholms Tidende.

Han fortæller videre, at Karen Kubel Rolighed af bekendte, som politiet har talt med, er blevet betegnet som lejlighedsvis distræt og tungsindig. Henrik Schou vil derfor ikke udelukke, at kvinden måske har begået selvmord.

– I og med at hun efterlader sine sko, kan vi ikke udelukke, at der kan være tale om selvmord, men man kan heller ikke udelukke, at hun på grund af sin forvirrethed har taget nogle andre sko på, og har glemt det par, der blev fundet på færgen, siger han til Bornholms Tidende.

Lige nu er politiet ved at gennemgå overvågningsvideoer fra færgen og fra færgeterminalen i Køge, for at se, om de kan være med til at kaste lys over, hvor den forsvundne kvinde er. Samtidig behandler man de henvendelser, der er indløbet, siden Bornholms Politi tirsdag udsendte efterlysningen af Karen Kubel Rolighed.

Muligvis set i Køge

– Vi har siden efterlysningen modtaget nogle henvendelser, som peger i retning af, at Karen Kubel Rolighed godt kan være steget af færgen i Køge, men det har vi endnu ikke verificeret, oplyser Henrik Schou.

Det er en anden passager, som har henvendt sig til politiet, og fortalt at vedkommende muligvis har set Karen Kubel Rolighed på færgen, kort før den anløber Køge. Den oplysning har Politiet ifølge Henrik Schou endnu ikke været i stand til at bekræfte fra anden side.

– Der er rigtig mange overvågningskameraer på sådan et skib, og vi er i øjeblikket ved at gennemgå alle videoerne, og det tager tid. Det kommer ihvertfald nok til at vare resten af dagen, vurderer han.

Efterlyser vidner

Bornholms Politi vil derfor gerne i kontakt med andre passagerer på færgen, eller vidner på havnen i Køge, som eventuelt har set Karen Kubel Rolighed, da færgen ankommer til Køge.

– Vi kan ikke udelukke, at hun selv er gået fra borde, eller at hun måske har fået et lift, så hun er kørt af færgen i en bil. Derfor vil vi meget gerne i kontakt med vidner, der mener, at de måske har set kvinden, siger Henrik Schou.