Arkivfoto: Allan Rieck

Store Torvs sommerliv må klare sig uden tilskud

Tommelfingeren blev vendt nedad, da styregruppen bag projektet Sommerliv på Store Torv i Rønne 2020 søgte regionskommunens musik- og teaterråd om et tilskud på 30.000 kroner til musikalske aktiviteter. Rådet afviste ansøgningen, fordi det har den opfattelse, at arrangementets primære funktion er at understøtte forretningslivet omkring Rønne centrum, hvorfor det ligger uden for rådets ansvarsområde.

Ifølge styregruppen selv er formålet med projektet blandt andet at medvirke til øget liv i Rønne ved hjælp af musik og kulturelle tilbud samt at skabe et indbydende torv, der benyttes aktivt af lokale borgere og turister. Aktiviteterne er gratis at deltage i.

Levende musik er et bærende element i projektet, og i løbet af seks sommeruger vil der blive præsenteret musik i forskellige genrer fremført af både lokale og tilrejsende musikere. Der er planer om at gennemføre seks store koncerter, 50-75 små og mellemstore koncerter samt to børne- og familiedage. En stor koncert forventes at tiltrække et publikum på 2.500-3.000 personer, mens de små og mellemstore koncerter forventes at tiltrække mellem 200 og 1.000 personer.

Der budgetteres med udgifter på 453.000 kroner, som især skal gå til honorarer, koordination og scene. De forventes primært finansieret ved hjælp af fondsmidler og økonomisk støtte fra Rønne-Knudsker Byting og lokale erhvervsdrivende. Brdr. E., S. & A. Larsens Legat bevilgede 75.000 kroner sidste år. Beløbet blev ikke anvendt, hvorfor det er overført til i år.