Pinsekirkens præst Michael Kaarby. Foto: Berit Hvassum
FOR ABONNENTER

Præst: Vi snakker mere om helbredelse end andre kirker

Pinsekirken Bornholm fejrede i weekenden frikirkens 100-års fødselsdag. Lørdagens arrangement med Hans Berntsen blev fulgt op af en festgudstjeneste søndag formiddag, hvor kirkens tidligere mangeårige præst Kurt Christensen leverede dagens prædiken.

Kirkens nuværende præst Michael Kaarby fortæller, at Pinsekirken Bornholm har cirka 130 aktive medlemmer. Børnene er ikke talt med, for i Pinsekirken er dåben et aktivt valg, som skal træffes af modne mennesker.

– Hvis du er vokset op i kirken, er det typisk midt eller sidst i teenageårene. Jeg ville meget sjældent døbe nogen, der er under 13 år, fortæller Michael Kaarby.

Tungetale og praktiseringen af helbredelsesseance er to fænomener, som kendetegner pinsekirken, og Hans Berntsen er kommet i kirken gennem mange år.

– Vi snakker mere om helbredelse end i andre kirker. Men jeg tror ikke, at der er mange præster – heller ikke folkekirken – der vil sige nej, hvis en person vil bede for helbredelse, bemærker Michael Kaarby.

Glad for budskab

Han lægger vægt på, at Hans Berntsen ikke lover mere, end han kan holde. Det er bevidst, at kirken ikke har omtalt arrangementet som et ”helbredelsesmøde”, men i informationsmaterialet har skrevet, at ”Hans Berntsen taler om Jesus og beder for syge på Bornholm”.

– Jeg er rigtig glad for hans budskab, og det er derfor, at det er ham, vi bruger. Jeg har set ret mange mennesker gå skuffede hjem fra den slags møder, siger Michael Kaarby, der også sætter pris på prædikantens lune og humoristiske stil.

 

Volvo-direktøren

Hans Berntsen fik i 1980’erne megen opmærksomhed, da han parallelt med sin erhvervskarriere begyndte at bede for syge i kirkerne.

Under mødet i Pinsekirken reklamerede han for bogen ”Hans Berntsen, Volvo-direktøren, som helbreder tusinder med Helligåndens kraft”.

I kirkens boghandel kunne man på dagen købe to for en bogs pris.

Foto: Berit Hvassum

 

Visionsarbejde i gang

Pinsekirkens ledelse er i gang med en proces, hvor de funderer over kirkens fremtidige position. Der er et ønske om at række ud og gøre mere for lokalsamfundet.

– Så vi ikke bliver et lukket fællesskab, forklarer Michael Kaarby.

– Vi har lige nu ikke et stort, fint projekt som Frelsens Hær eller Rønne Vineyard, som laver julehjælp. For tiden handler det mere om at række ud og være givende i hverdagen. Det opfordrer vi vores medlemmer til, tilføjer han.

Pinsekirken samarbejder med andre frikirker om børne- og ungdomsklubberne Minimax, Supermax og J-Way, og kirkerne gør sig mest opmærksom til den store legedag i Rønne, Maxdag.

– Vi prøver at gøre godt og se ud over vores egne behov, men har en vision om at blive endnu bedre til det.