Foto: Berit Hvassum
FOR ABONNENTER

Æslet Alex kan blive et trækplaster på Lykkelund

Alex skryder højlydt, og de fleste af gederne styrter igen ud af stalden, men nogle af de modigste og mest nysgerrige bliver inde og kommer lidt efter hen for at se nærmere på den mærkelige, nye beboer på Lykkelund Gedemejeri. Og snart efter kommer flere geder ind i stalden.

Bornholms mest omtalte dyr i de seneste dage, æselhingsten Alex, blev lørdag transporteret til sit nye hjem på Krækketsvej i Østerlars, hvor Lene Schrøder og Lene Mortensen driver Lykkelund Gedemejeri.

Da æslet kom ind i stalden og skrydede første gang, styrtede de forskrækkede geder ud på marken. Men allerede et par timer efter går integrationen tydeligvis meget bedre, og Lene Schrøder er fortrøstningsfuld.

– Der går ikke lang tid, så har de vænnet sig til hinanden. Æslet har også tidligere været vant til at gå sammen med andre dyr.

Alex er et et lille æsel, 17-18 år gammel, og er et korsæsel, forklarer Lene Schrøder.

Forklaringen på navnet giver næsten sig selv, når man kigger nærmere på æslets korslignende aftegning. Den halter stadig lidt på det ene ben, fordi den i lang tid ikke havde fået beskåret hove, og den har fortsat brug for behandling.

Alex er meget kælen og omgængelig og har absolut intet imod at blive nusset og fotograferet fra tæt hold af avisens fotograf. Så mon ikke Alex kan blive et trækplaster, når Lykkelund til påske åbner for en ny sæson.

 

Alex gik viralt

Alex er er rart, lille æsel, der er ganske uvidende om den virak, det har været årsag til.

Det var blevet fjernet efter en dyreværnssag, og forleden satte Bornholms Politi æslet på auktion. Det medførte en gevaldig trafik på Facebook, og politiet fik flere end 50 henvendelser fra mennesker i hele landet, der gerne ville give Alex et godt, nyt sted at bo. Politiet valgte dog, at det skulle blive på Bornholm, da man havde sikret sig, at det vil få det godt på Lykkelund Gedemejeri.

Sagen gav også medieinteresse fra hele landet og havnede i P1-programmet Shitstorm, fordi det er ulovligt at handle med dyr på sociale medier. Derfor måtte Bornholms Politi svare på nogle nærgående spørgsmål, hvor man til slut endte med at enes om at vinkle på det positive ved historien.

 

Besøgsgård

Hvorfor ville I gerne have et æsel?

– Vi havde snakket om det tidligere, og vi skal også ud at finde et andet æsel, så Alex kan få noget selskab.

Hvad bliver Alex’ rolle hos jer?

– Han skal bare være her og tiltrække publikum. Vi har under alle omstændigheder tænkt os at udvide, så vi bliver lidt mere en besøgsgård med flere dyr og legeplads, så vi mere bliver et sted for hele familien. Vi har allerede et par grise, og vi har bestilt nogle specielle får. Vi får også nogle kaniner og marsvin til den kommende sæson. Vi vil gerne kunne tilbyde vores gæster lidt mere, siger Lene Schrøder.

 

Politiet på P1

Vicepolitiinspektør Jan Egelund Nielsen var med til lørdagens nytårsparole for Politihjemmeværnet på Almegårds Kaserne.

Og så var han med i landsdækkende radio i P1-programmet Shitstorm, som satte fokus på æslet Alex, der blev ”sat til salg” på politi.dk og herefter delt på de sociale medier cirka 5.000 gange.

Foto: Berit Hvassum