Det var på værtshuset Krystal Caféen – “Krydset” i daglig tale – at episoden mellem den fængslede og politiet udartede sig natten til søndag.

To dage efter løsladelse: 37-årig fængslet for vold og trusler mod tre politifolk

En 37-årig mand er efter blot to dage på fri fod atter bag lås og slå. Denne gang er han sigtet for vold og trusler mod tre politiassistenter fra Bornholms Politi.

Manden var i torsdags blevet løsladt efter at have afsonet en dom på fire års fængsel for blandt andet vold og voldtægt.

Den 37-årige mand blev natten til søndag anholdt på Krystal Cafeen i Rønne. Da en politipatrulje kom på værtshuskontrol, ønskede dørmanden den 37-årige bortvist. Den 37-årige satte sig imidlertid voldsomt til modværge, fremgik det af de forklaringer, anklageren læste op ved søndagens grundlovsforhør i byretten i Rønne.

Endte på skadestuen

Der blev rekvireret endnu en politipatrulje, således at der var fire betjente om at tøjle manden, der ifølge forklaringerne optrådte meget voldsomt og aggressivt.

Manden er sigtet efter straffelovens paragraffer om vold mod personer i offentlig tjeneste, og sigtelserne omfatter fire forhold. Det handler om flere trusler mod politifolkene. Den 37-årige er sigtet for at have grebet en af politiassistenterne i skridtet og have klemt hårdt til samt for at have spyttet på en af politifolkene. Desuden skulle en af politiassistenterne ifølge sigtelserne have lagt øre til adskillige racistiske bemærkninger.

Den 37-årige mand bar i retten tydeligt præg af nattens voldsomme episode, idet han havde rifter og hævelser i ansigtet. Da sigtede havde gjort kraftig modstand og var meget aggressiv under anholdelsen, havde den ene politiassistent tildelt sigtede flere slag med kniplen.

Huskede ikke forløbet

Det fremgik af retsmødet, at manden under opholdet på skadestuen var så aggressiv, at fire betjente måtte holde manden, mens en læge forsøgte at undersøge ham. Man måtte imidlertid opgive at give ham en forbinding på, fremgik det.

Sigtede nægtede sig skyldig, da han ikke kan erindre hændelsesforløbet fuldt ud.

Dommeren besluttede, at den 37-årige mand foreløbig skal være varetægtsfængslet frem til den 20. februar.