Det gamle ligvognshus ved Aa Kirke er ombygget til velfærdsbygning for kirkens personale. Arkivfoto: Berit Hvassum
FOR ABONNENTER

Resterne af et skelet satte en stopper for byggeriet – nu er det endelig færdigt

Etableringen af en såkaldt velfærdsbygning ved Aa Kirke er nu færdiggjort. Det fremgår af referatet fra menighedsrådets møde i sidste uge.

Byggeriet blev midlertidigt afbrudt, da man sidste år fandt resterne af et skelet under udgravning af gulvet. Men efter at en kirkearkælog fra Nationalmuseet havde besigtiget knoglerne, fik byggeriet lov til at fortsætte.

– Mit gæt er, at man engang i begyndelsen af 1900-tallet er stødt ind i en kiste. Og så har man valgt at lade det ligge der. På den måde er skelettet blevet begravet under bygninger, hvor det førhen var begravet uden for bygningerne, sagde Henriette Rensbro fra Nationalmuseet til Tidende i marts 2019.

Klar til brug om en måned

Ligvognshuset, der blev opført i starten af 1900-tallet, ligger på Aa Kirkes kirkegårds nordlige stendige. I midten af 1900-tallet blev der installeret toilet i den ene ende. Det er nu blevet istandsat, så det er handicapvenligt, mens det oprindelige ligvognsrum er totalrenoveret indvendig med eget toilet og et lille tekøkken, så det fremover kan fungere som kontor og omklædningsrum for kirkens personale.

I øjeblikket venter man på at få oprettet internetforbindelse og få møblerne på plads.

– Velfærdsbygningen er klar til at blive taget i brug om en måneds tid, vurderer menighedsrådsformand Kjeld Dale.