Foto: Berit Hvassum

Projekt mod madspild fra Rønne og Nexø skal udvides til andre byer

Mandag var der personer fra 32 husstande, der hentede mad ved foreningen Stop Spild Lokalts madoase på Slottet i Rønne. Snart bliver det måske også muligt at hente overskudsmadvarer fra en madoase i Hasle.

En madoase er foreningens betegnelse for det lokale, hvorfra der uddeles overskudsmadvarer til socialt udsatte, hjemløse, institutioner og andre, som har brug for en håndsrækning.

– Vi har folk fra Hasle, der kommer efter mad i Rønne. Så jeg tror bestemt, at behovet er der, siger Sanne Zarp, der tog initiativet til at åbne en lokalafdeling af Stop Spild Lokalt på Bornholm.

Stop Spild Lokalt i Rønne uddeler mad tre gange om ugen. Det er overskudsmad fra nogle af byens butikker. For tre måneder siden blev konceptet udvidet til Nexø, og ambitionen er at udvide det til andre steder på øen. I første omgang er der tale om Hasle og Allinge. Sanne Zarp søger nu efter frivillige samt et lokale i Hasle.

– Vi har ingen penge, så vi skal have et lokale stillet til rådighed, hvor der også er adgang til toilet og håndvask. Vi skal også bruge otte-ti frivillige, før det kan lade sig gøre. De skal hente maden i butikkerne om formiddagen, og så skal der være nogle til at dele maden ud om eftermiddagen, siger Sanne Zarp.

Man har til sammenligning 16 frivillige til opgaverne i Rønne.

 

Sanne Zarp søger frivillige og et lokale til at etablere Stop Spild Lokalt i Hasle. Arkivfoto: Berit Hvassum