Jazzklub Bornholm. Foto: Jens-Erik Larsen

Ønske om tilskud blev til en garanti mod underskud

Jazzklub Bornholm fik ikke sit ønske opfyldt, da musik- og teaterrådet på sit seneste møde behandlede en ansøgning om støtte til klubbens aktiviteter i år.

Rådet havde modtaget en ansøgning om et tilskud på 8.800 kroner til i alt fire koncerter med bornholmske amatørmusikere i løbet af 2020. Pengene ville jazzklubben bruge til at finansiere huslejen til Raschs Pakhuz, hvor koncerterne skal foregå.

I stedet for et tilskud på 8.800 kroner bevilgede musik- og teaterrådet en underskudsgaranti på 4.400 kroner.

Klubben havde sendt en ansøgning til rådet, da den ikke anser det for realistisk, at den kan opnå fondsstøtte. Dog har jazzklubben også søgt støtte hos Rønne-Knudsker Byting til ekstraordinære koncerter.

De påtænkte koncerter giver ingen indtægter til Jazzklub Bornholm, da orkestrene spiller på døren, det vil sig, at entréindtægten går til orkestrene. Ifølge klubben har det stor betydning for øens amatørjazzliv, at lokale orkestre har mulighed for at optræde offentligt.