Svanekegaarden. Foto: Berit Hvassum
FOR ABONNENTER

Masser af topjazz på vej

Udover en koncert onsdag 29. januar med verdensstjernen Walt Weiskopf  og hans European Quartet er der også en hel række andre internationale jazznavne på vej til Svaneke.

Tirsdag 11. februar besøger en af Europas bedste jazzvokalister, Sinne Eeg, Svanekegaarden med endnu en jazzkoncert på internationalt topniveau.

Sinne Eeg har inviteret den amerikanske superguitarist, Peter Sprague, til Europa. De to musikeres samarbejde begyndte i 2015 under et af Sinne Eeg´s ophold i USA. Peter Sprague har indspillet og tourneret med en række af jazzens største ikoner, bl.a. Chick Corea, Dianne Reeves, Sergio Mendes, Hubert Laws og David Benoit.

Tre koncerter i marts

Søndag 8. marts er det Snorre Kirk og Stephen Riley Quartet – jazz i den lyttevenlige kategori, som er på programmet.

Den amerikanske tenorsaxofonist Stephen Riley har sin unge alder til trods allerede gjort sig tydeligt bemærket på den internationale jazzscene, efter at han som kun 17-årig kom med i både Harry Connick og Ray Charles’ orkestre, og efterfølgende har turneret og indspillet med nogle af jazzens allerstørste stjerner. Riley er af et stort antal anmeldere, musikere og jazzconnoisseurer blevet spået til at blive en af tenorsaxofonens helt store stilskabere i de kommende år.

Trommeslageren Snorre Kirk har i de seneste mange år været en fast gæst på de internationale jazzklubber og festivaler. Med er også Anders Fjeldsted, der inden for de sidste år er blevet en af Danmarks mest efterspurgte bassister. Han har spillet med en lang række store danske og udenlandske jazznavne.

Senere i marts gentages succesen fra 2019 med besøg af Thomas Fonnesbæk/Justin Kauflin Trio – En dansk/amerikansk jazztrio, der besøger Svaneke på dette års Europaturne.

Justin Kauflin er et af nyere tids største klavertalenter og har allerede skabt sig en stor fanskare verden over. Den verdenskendte trompetist, Clark Terry, og Michael Jacksons legendariske producer, Quincy Jones, tog for flere år siden den spirende Kauflin under deres vinger og har en stor andel i hans succes. Historien om Kauflin og hans møde med Clark Terry og Quincy Jones er blevet foreviget i filmen “Keep on, keeping on”, hvor man følger Justins udvikling som ung kunstner. Filmen findes bl.a. på Netflix.

Thomas Fonnesbæk har gennem de seneste år spillet sig op blandt de bedste bassister i verden. Han er ekvilibristisk på sit instrument og besidder desuden en fantastisk stærk rytmik og en usædvanlig melodisk og harmonisk sans. Fonnesbæk er desuden en anerkendt komponist.

I slutningen af marts får Svanekegaarden besøg af en amerikansk jazz- og soulsanger med en dansk/svensk trio: Jacob Christoffersen Trio feat. Kenny Washington

Selvom den amerikanske sanger Kenny Washington nok vil være ukendt for mange i Skandinavien, så er der tale om en jazz- og soulsanger, som tåler sammenligning med de største jazzstjerner. Han har begejstret publikum verden over med soulfulde fortolkninger, opfindsom scatsang og en tilsyneladende ubegrænset range. Kenny Washington er født og opvokset i New Orleans, Washington.

Swing til slut

Rækken af jazzkoncerter slutter med Swing Dansant lørdag 4. april.

– Vi rydder dansegulvet – Memories of You står på scenen og så er der er klar til en aften fuld af dans, hygge og god musik, lover Svanekegaarden.

I øvrigt er jazzkoncerterne kun en del af Svanekegaardens store program henover vinter og foråret.

En række andre koncerter er også på programmet, samt udstillinger, teater og foredrag. Hele programmet kan ses på Svanekegaardens hjemmeside.