Daniel Mühlendorph og Robin Hounissen ankommer på den røde løber. Foto: Torben Østergaard Møller

Den bornholmske Roberthøst udeblev

Det var ikke just østenvinden, der blæste gennem Tivoli Hotel & Congress Center ved årets Robertuddeling, hvor det danske filmakademi søndag aften for 36. gang uddelte Robert-priser for at hylde branchens dygtigste filmmedarbejdere.

I alt blev der uddelt 32 Robertstatuetter, men på trods af, at der var i alt mere end en håndfuld nomineringer, der inkluderede bornholmere, var der ingen, der endte med at blive vindere.

Hyæne Film, som bornholmske Daniel Mühlendorph er medejer af, og hvor også bornholmske Robin Hounisen arbejder som producer, havde ellers selskabets første spillefilm, “Danmarks sønner” med i hele fire af de vigtigste kategorier, men konkurrenten “Dronningen” løb stort set med det hele.

– Vi vidste godt, at “Dronningen” er en god film, og at det ville blive svært, sagde Daniel Mühlendorph umiddelbart efter, det stod klart, at der ikke blev nogen Robert til Hyæne Film i år.

– Men heldigvis blev Hyæne Film nævnt rigtig mange gange i løbet af aftenen, det betyder også noget.

Heller ikke i kategorien Årets kortfilm, hvor Hyæne Film ellers var repræsenteret med hele to ud af de i alt fem nominerede, gav pote.

Endelig kom heller ikke bornholmske Josephine Højbjerg, som ellers har spillet med i både julekalenderen “Tinka og kongespillet” og ungdomsfilmen “Hacker”, som begge var nominerede, i nærheden af en Robert.