Badende børn ved Næs. Foto: Berit Hvassum

Badende hunde er et problem: “Det er utrygt, og hundene gør de små børn bange”

At bedsteforældre og børnebørn gerne springer i Østersøen fra det lille yndede badeområde ved Næs Strand i sommermånederne er helt efter forskrifterne, men at folk er begyndt at lade deres hunde bade på det samme begrænsede område som badegæsterne, generer borgere i Allinge.

Det påpegede Hanne Mailand, der bor i Allinge, ved Allinge-Sandvig Byforenings generalforsamling i denne uge.

– Vi er mange, der er meget kede af, at det lille smalle sted, hvor børn, børnebørn og vi andre bader, er blevet det rene hundebad, sagde hun.

– Det er utrygt, og hundene gør de små børn bange. Mit håb er, at byforeningen sætter et skilt op, om at hunde skal være i snor, og at hunde kan bade i den sydlige ende af Næs Strand. Der vil hundene ikke genere de ikke nogen.

– Vi må ikke bare sætte et skilt op på et område, som ikke er vores, svarede formand for Allinge-Sandvig Byforening Lene Vinberg, der tidligere har videresendt en henvendelse fra Hanne Mailand om samme problematik til kommunen.

– Det ER kommunen, der skal tage sig af det, men vi videresender det gerne igen, sagde hun.

Der findes i forvejen et krav om, at hunde mellem april og oktober skal være i snor ved Næs Strand.

– Men hvad nytter det, når ejerne bare lader deres hunde bade med snorene på?, lød det fra Hanne Mailand.