Foto: Jens-Erik Larsen

Efter to år er de ved at være klar til at sende de første bisonbøffer på markedet

Burgendas Bison på Blemmelyng er efter to års opstart så småt ved at være klar til at sende de første bisonbøffer på markedet. Faktisk er de så klar, at de egentlig bare går og venter på, at slagtehuset på Hallegaard er klar til at tage imod kødet.

– Vi synes, det er rigtig positivt, at der er nogen, der er parate til at investere penge og ressourcer i Hallegaard. Nu venter vi bare på, at tandhjulene begynder at dreje deroppe, siger Laila Buhl-Madsen, der opdrætter Galloway-kvæg og amerikansk bison sammen med sin mand Jens Buhl-Madsen.

Parret har netop modtaget fire nye bisoner, hvilket bringer bestanden op på 11.

Tidspunktet er derfor kommet, hvor parret kan indlede en ny fase i opdrættet: Slagtning og salg.

Slagtehuset på Hallegaard planlægger ifølge medejer Bente Johansen at gennemføre de første slagtninger i næste uge.