Mark Palmquist. Foto: Berit Hvassum

Ny taxa på vejene: Den ligger lige til højrebenet i forhold til Østlandet og Nordbornholm

Det har i nogle år været tyndt med taxa-betjeningen af Nord- og Østbornholm, men nu er der sandsynligvis bedre tider i vente. Gudhjem Bus i Østermarie er nemlig lige begyndt at køre taxakørsel i en Volkswagen Touran med plads til 6 passagerer.

Det fortæller direktør i Gudhjem Bus, Mark Palmquist.

– Vi kører på hele øen. Men taxaen vil fortrinsvis have hovedsæde oppe hos os i Østermarie, så den ligger lige til højrebenet i forhold til Østlandet og Nordbornholm, hvor der ellers normalt er lidt dårlig betjening, siger Mark Palmquist.

Kører først og fremmest med lodser

Der er imidlertid tale om en lidt speciel taxa-ordning. Bilens primære formål er nemlig at køre med lodser, der har brug for at blive transporteret rundt. Det betyder, at den nye taxa kun kan hente passagerer, når den ikke er optaget af lodser. Og da der pludselig kan komme en opgave med transport af en lods, kan man ikke bestille taxaen på forhånd.

– Men folk er altid velkomne til at ringe og få et tidsestimat på, hvornår vi kan være der. Er det så ikke i overensstemmelse med kundens ønsker og behov, så skal man være hjertelig velkommen til at ringe et andet sted hen i stedet, siger Mark Palmquist.

Den nye taxa kører som en lokalafdeling af 4×35, der er det største taxaselskab i København.