Østre Skole. Foto: Berit Hvassum
FOR ABONNENTER

“Det er et latterligt bud”

– Det lyder fuldstændig vanvittigt, er den umiddelbare reaktion fra ejendomsmægler Steffen Lorentzen, da han hører, at der er budt en million kroner for den samlede bygningsmasse på Østre Skole i Rønne.

Steffen Lorentzen er ejer og partner i Rønne Ejendomshandel, som ofte sælger erhvervsejendomme på Bornholm. Han har derfor indgående kendskab til det bornholmske marked for erhvervsejendomme.

Han mener, med forbehold for at han ikke selv har inspiceret bygningerne, at den rigtige salgspris snarere bør ligge et sted mellem seks og ti millioner kroner, afhængigt af bygningernes stand og hvad de efterfølgende må anvendes til.

– Nu har jeg ikke selv set bygningerne indefra, og prisen er meget afhængig af, hvor mange penge, der eventuelt skal bruges på at sætte dem i stand og indrette dem til det formål, man ønsker. Men en pris på en million kroner, det er et latterligt bud. Alene byggegrunden vil være mere værd, hvis man river bygningerne ned, lyder Steffen Lorentzens vurdering.

Og der vil da også være tale om en usædvanlig lav kvadratmeterpris for en erhvervsejendom i Rønne, hvis det lykkes Michael Møller, der står bag buddet, at købe de tilsammen 6.823 kvadratmeter af Bornholms Regionskommune for en million kroner. Det vil give en pris på 146,56 kroner per kvadratmeter.

En usædvanlig lav pris

Den erhvervsejendom i Rønne, som i øjeblikket er udbudt til salg, og som er sammenlignelig med Østre Skole, er ejendommen Sandemansvej 11 i Rønne. Den husede tidligere Bornholms Erhvervsskole og er udbudt til en kvadratmeterpris på 3.643 kroner.

For Rønne som helhed ligger prisen per kvadratmeter for erhvervslokaler i øjeblikket på cirka 4.500 kroner, afhængigt af beliggenhed og bygningens stand.

Hvis Østre Skole bliver solgt til den pris på 6-10 millioner kroner, som Steffen Lorentzen mener er realistisk, vil det give en kvadratmeterpris der ligger mellem 879 og 1.466 kroner. Det er i bedste fald cirka en tredjedel af gennemsnitsprisen for erhvervsejendomme i Rønne.