Gymnastikholdene i Hasle har generelt mange deltagere i denne sæson. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
FOR ABONNENTER

De fleste er børn og ældre. Der er ingen mellem 18 og 24 år

Hasle Idrætsforenings gymnastikafdeling havde ved årsskiftet 174 medlemmer og er dermed foreningens største afdeling.

79 af gymnasterne er i alderen 0-17 år, 94 er over 35 år. Der er ingen i aldersklassen 18-24 år og kun en enkelt i alderen 25-34 år.

– Vi har ikke baseret vores tilbud på den midtergruppe, som vi mangler. Vi har selvfølgelig nogle voksenhold, men der er man typisk over 40, siger gymnastikformand Iris Kofod om manglen på de unge voksne.

– Vi har drøftet det i udvalget og på medlemsmødet i denne uge, men vi har hverken haltider eller instruktører til at gøre noget. Der er også foreninger, som har andre tilbud, og som har tilbud for den aldersgruppe. Så søger man hen, hvor der er tilbud, man ønsker, og man får fyldte hold der. Det er bedre end, at vi alle kører med små hold, siger Iris Kofod.

Formanden arbejder til daglig i DGI-Bornholm og siger, at det er generelt for den bornholmske idrætsverden, at det er i mellemgruppen, man har færrest aktive.

– Det er dem, der flytter fra øen for at studere, og så er det dem i den fødedygtige alder, siger Iris Kofod.

Brug for instruktører

Men ellers er der tilfredshed med medlemstallet, og man er flere end for et år siden.

– Alle hold blev besat med instruktører. Vi har haft deltagere nok på alle hold, og det er vi glade for, siger Iris Kofod om de syv hold.

Formanden gjorde dog endnu en gang opmærksom på, at det er vigtigt hele tiden at få uddannet nye instruktører, og hun gjorde rede for, at der er udfordringer på det område. På medlemsmødet blev forsamlingen opfordret til at hjælpe med at finde instruktører til næste sæson, og Iris Kofod mindede om, at der prioriteres penge til at få interesserede på kursus.

Gymnastikafdelingen slutter sæsonen med opvisning søndag den 15. marts i Haslehallen.