Formand Thomas Schwencke Overgaard fra Viking Esport. Foto: Jens-Erik Larsen
FOR ABONNENTER

Esport-forening klar med ny hjemmebane: Det handler om mere end at sidde foran computeren

Viking Esport er endelig klar til at præsentere foreningens nye hjemmebane.

Lørdag 1. februar kl. 12-14 inviterer foreningen alle med interesse for esport og computerspil inden for i de nye lokaler i Rønnes industrikvarter. På Håndværkervej 14 (bag JF-Data) har Viking Fodbolds underafdeling indrettet sig, og ti komplette spillestationer er gjort klar til de nuværende og fremtidige medlemmer.

Der er gået to år, siden Viking Fodbold samlede en gruppe unge, der ønskede at oprette en lokal esport-klub. Med hjælp fra fonde og sponsorer er gamerne i Rønne klar til at tage trykke på startknappen og tage de nye lokaler i brug.

Ved åbningsreceptionen kan man se faciliteterne og høre om foreningens planer. Formand Thomas Schwencke Overgaard fortæller, at medlemmerne vil få stor indflydelse på, hvad der skal foregå i klubben.

– Det bliver nok de populære spil, der er oppe i tiden som CS:Go og Fortnite. Men vi vil spørge vores kommende medlemmer om, hvad de har interesse i.

Holdånd og motion 

På nuværende tidspunkt har Viking Esport 15 betalende medlemmer, men ifølge formanden står flere klar, når foreningen for alvor går i gang.

Viking Esport kommer til at lægge vægt på at skabe sammenhold og opbygge en holdånd.

– Det handler om mere end at sidde foran computeren. Vi synes, det er en stor del af sporten at træne socialt samvær. Hvis vi skal bygge et esport-hold, der kan arbejde sammen, er det lige så vigtigt at træne teambuilding og lave fysisk træning, siger Thomas Schwencke Overgaard.

De første måneder efter opstarten vil Viking Esport holde flere arrangementer, hvor medlemmerne får mulighed for at påvirke det fremtidige udbud af træning og spil.

– Viking Esport ønsker at være en forening for medlemmer, af medlemmer, siger formanden.