Travlhed i Det Gamle Posthus. Foto: Jens-Erik Larsen
FOR ABONNENTER

Restauranter proppet med koncertgæster: Alle 10 år har givet os fulde huse

Mange benyttede weekendens nytårskoncerter i Nordlandshallen som en lejlighed til at gå ud og spise. Allinge-restauranterne Det gamle Posthus og Margeritten kunne lørdag aften melde om en overvældende interesse fra folk, der havde været i Nordlandshallen og høre musik.

– Nytårskoncerterne er super gode for os, fortalte medejer af Det gamle Posthus, John Nybo.

– Bornholmere fra hele øen kommer hertil – lige fra Snogebæk til Allinge. Nu har der været koncerter her i ti år, og alle ti år har de givet os fulde huse. Hvert år er det er de samme, der bestiller bord. Det gør de, inden de går, så i aften vil jeg tro, at vi allerede har udsolgt til næste år.

Kort efter begyndte de glade gæster at indfinde sig i hans og konen Karinas restaurant, hvor de blev trakteret med koldrøget laks til forret, rosastegt kalvemørbrad til hovedret og citronfromage til dessert.

 

Nina Beyer Mortensen havde travlt med at vedligeholde buffeten på Margeritten. Foto: Jens-Erik Larsen

 

Også lidt længere oppe ad Kirkegade var der gang i køkkenet. Restaurant Margeritten havde valgt at lade nytårskoncert-weekenden være åbningsdag for år 2020. Og med 82 reservationer og folk, der kom ind fra gaden, var der fyldt i restauranten.

Ude i køkkenet knoklede Nina Beyer Mortensen rundt.

– Vores restaurant er for lille, lo hun.

– Det er årets første åbningsdag, og vi har valgt, at vi også har pizza ud af huset i aften, fortalte hun, imens hun balancerede med et fad med lakseruller.

Hvordan har I tænkt på nytårskoncert-gæsterne?

– Nu kommer folk fra en koncert, hvor de har siddet i to-tre timer – og så er de sultne. Derfor har vi lavet en nytårsbuffet med forretsbuffet og hovedretsbuffet, så de ikke skal sidde og vente på maden, fortalte Nina Beyer Mortensen.

 

Se billedserie fra nytårskoncerterne her: