Rønne Havn skal finde plads til cirka 50 ekstra personbiler på opmarchområdet ved hurtigfærgen. Foto: Berit Hvassum
FOR ABONNENTER

Express 5 får plads til flere biler – det øger også behovet på Rønne Havn

Det er snart tre måneder siden, Molslinjen offentliggjorde, at den køber en ny hurtigfærge til overfarten mellem Rønne og Ystad. En større færge med plads til op til 450 biler.

De fleste tænkte nok, at det bliver lidt lettere at få plads på færgen, hvis man skal til det øvrige land, men på Rønne Havn var det ikke den eneste tanke.

– Molslinjen kommer med en færge, der har kapacitet til flere biler, end der er i dag, og dermed bliver behovet for et større opmarchområde også relevant, siger Rønne Havns administrerende direktør, Thomas Bendtsen.

Med plads til op til 450 biler på bildækket skal der være plads til op til 450 biler på opmarchområdet ved færgeleje 1, hvor Express 5 skal sejle fra, når den gør sit indtog i Østersøen 2022.

Plads til det nødvendige

Plads til flere biler i opmarchområdet er ikke nødvendigvis lig med et større opmarchområde. I første omgang forsøger havnen således at finde en løsning inden for de eksisterende fysiske rammer.

– Sammen med Molslinjen kigger vi på, hvordan man kan optimere det eksisterende opmarchområde, så der er den kapacitet, der er nødvendig, når det er sådan, at kapaciteten på den enkelte afgang bliver større. Vi mener, der er mulighed for at optimere indretningen dernede, så der bliver plads til det nødvendige, siger Thomas Bendtsen.

Det er ikke havnedirektøren selv, der går og måler op på Rønne Havn. Det er noget, teknikere med særlig forstand på opgaven står for i samarbejde med rederiet.

– Det er et arbejde, der er pågående. Hvad løsningen bliver, kan jeg ikke sige noget om for nuværende. Vi stiller et areal til rådighed i forbindelse med den samfundsbegrundede færgebetjening, og så løser vi de her udfordringer i samarbejde med Molslinjen. Sådan er det også med den her udfordring, lyder det fra Thomas Bendtsen.

Express 1 har plads til 396 personbilenheder, som er den definition, Molslinjen opererer med.