Arkivfoto: Berit Hvassum

Badmintonikon kommer til Bornholm : Vi står med noget af et luksusproblem

Badmintonikonet Tine Baun gæster Bornholm den 1. februar for at deltage i DGI Bornholms Badmintonudvalgs årlige overnatningstræf. Badmintonudvalget har de seneste år arbejdet solidt på at skabe en større interesse for sporten. Særligt med fokus på at få unge til at spille badminton igen.

I mange år stod Tine Baun i skyggen af Camilla Martin, men der er ingen tvivl om, at hun er blandt de absolut største danske kvindelige badmintonspillere nogensinde.

Det internationale gennembrud kom i 2007, da den dengang 28-årige dansker overraskende vandt Japan Open.

Sidenhen blev Baun verdens nummer et, og hun spillede sig i All England-finalen hele tre år i træk fra 2008-2010 og vandt den prestigefyldte turnering i 2008, 2010 og 2013.

Tine Baun er også strøget helt til tops i både Malaysia Open, Singapore Open, Korea Open, ligesom hun har vundet VM-bronze i 2010. Og så formåede Baun at blive dansk mester i damesingle for 10. gang i træk.

Efter at den internationale karriere blev indstillet, har hun blandt andet fungeret som spillende cheftræner i Lillerød Badmintonklub, og nu kommer hun til Bornholm for at dele ud af sine erfaringer.

DGI Bornholms Badmintonudvalg har desværre været nødsaget til sætte loft på deltagerantallet, fordi disse træf er blevet utrolig populære.

– Det er naturligvis noget af et luksusproblem. Men for at bevare kvaliteten i de planlagte workshops, har vi været nødsaget til at sætte et loft på i år, fortæller formand for DGI Bornholms Badmintonudvalg, Lars Christiansen.

Overnatningstræffet afholdes i både Søndermarkshallen og i Bornholms Idræts og Kulturcenter, også kendt som Nordlandshallen.

Ungdomsspillerne U9, U11 og U13 skal være i Rønne, mens U15 og U17 skal være i Allinge.

– Vi forventer, at det igen i år bliver en super god weekend, hvor der bliver knyttet nye venskaber på tværs af klubberne, såvel som at deltagerne går hjem med en rigtig god oplevelse, som de forhåbentligt vil huske mange år frem, siger Lars Christiansen.