Foto: EDC Bornholmerbo

EDC Bornholmerbo er landets sjettemest sælgende forretning

Ejendomsmægleren EDC Bornholmerbo i Tornegade i Rønne havde et forrygende år og solgte i 2019 mere end et hus om dagen.

286 solgte boliger, to projektsalg og cirka 40 erhvervshandler betyder, at Carsten Schou og co. fra EDC Bornholmerbo er blandt landets allermest sælgende ejendomsmæglerforretninger. Det fremgår af en opgørelse fra Boligsiden.

De 286 boligsalg placerer således den bornholmske ejendomsmægler på en sjetteplads over samtlige af landets over 1.500 ejendomsmæglere, og det er et spring opad fra sidste års 10. plads.

– Vi var stolte over 10. pladsen sidste år og er naturligvis endnu mere stolte over, at vi i år kravler yderligere op ad listen, siger Carsten Schou, indehaver af EDC Bornholmerbo.

– Det er vist ganske usædvanligt, at en ejendomsmægler beliggende på et geografisk meget afgrænset marked som Bornholm, kan markere sig på en liste, som ellers mest består af mæglere fra de største byer, og vi er da også eneste bornholmske mægler på listen, lyder det fra Carsten Schou.

 

I top

EDC Bornholmerbo er med 286 salg af boliger den eneste bornholmske forretning, der har fundet plads på Boligsidens top-10 for 2019, men en opgørelse fra Boligsiden viser, at også Danbolig-forretningerne i Rønne og Nexø havde flotte år med henholdsvis 190 og 155 salg.

 

Carsten Schou påpeger, at placeringen er en holdindsats og videregiver æren til sine medarbejdere:

– Jeg har heldigvis en flok dedikerede mennesker omkring mig, der hver eneste dag gør sig ekstremt umage for vores kunder. Min filosofi er, at tilfredse kunder er forudsætningen for fine salgstal. Lever vi op til vores kunders forventninger, så kommer salget og dermed forretningens eksistensgrundlag helt af sig selv.

Ejendomsmarkedet på Bornholm er lige nu karakteriseret ved stigende salg, faldende salgstider og stabile priser, fortæller Carsten Schou. Den gennemsnitlige salgstid for en villa på Bornholm er nu nede omkring 100 dage, og salget er for alle de bornholmske mæglere steget med cirka 17 procent i 2019 i forhold til 2018, fortæller ejendomsmægleren.

– Der er altså tale om en markedssituation, som meget ligner forholdene på de traditionelt bedste ejendomsmarkeder i København og Nordsjælland. Det er faktisk kun priserne, der stadig halter noget bagefter – og det kommer vi nok aldrig til at indhente, siger Carsten Schou.