Foto: Marie Louise Munkegaard

Mange sad klar i går klokken 14 – men så gik bookingsystemet i sort for Kadeau

Tirsdag klokken 14 blev der åbnet for bookinger til michelinrestauranten Kadeaus 2020-sæson i Sømarken. Og klokken 14.15 slog det klik for det amerikansk producerede bookingsystem, som siden ikke har været oppe at køre.

Under normale omstændigheder modtager Kadeau cirka 20 procent af årets bookinger inden for de første to-tre dage, så lige nu står man med en udfordring.

– Det er en meget ærgerlig situation, siger direktør Magnus Klein Kofoed til Bornholms Tidende.

– Der bliver arbejdet hårdt for at få systemet op at køre, og vi havde håbet på allerede at være klar her til morgen. Men det er vi desværre ikke, siger han.

Derfor sidder folkene bag den bornholmske michelinrestaurant, der åbnede i 2007, og som siden 2016 har haft gastronomiens fornemste prædikat, michelinstjernen, påhæftet, nu og håndterer mails fra rigtig mange, der gerne vil komme og spise i den kommende sæson.

– Det er især i sommerferien, at der er rigtig stor søgning, og da vi ikke har flere pladser, end vi har, så gælder det for mange om at være ude i god tid. Man har jo typisk bestilt sit sommerhus i god tid, og hvis man så vil ind og spise hos os, så er der mange, der gerne vil sikre sig et bord, siger Magnus Klein Kofoed.

Et kæmpe tryk

Han betegner gårsdagens online trafik som et kæmpe tryk mod hjemmesiden. Bookingsystemet er som nævnt styret af et amerkiansk firma, som normalt er sikkert, fortæller Magnus Klein Kofoed.

– Det er nyt for os på Bornholm, men vi har brugt det på vores restaurant i København med stor succes, siger han.

– Der kunne vi indføre det i en glidende overgang og har slet ikke oplevet nogen problemer. Men i går, da systemet havde været åbent i et kvarter, skete der altså et nedbrud, siger Magnus Klein Kofoed med ærgrelse i stemmen.

Kadeau Bornholm åbner dørene til 2020-sæsonen den 8. april.