Aftale indgået efter ny håndsrækning: Fitnessbygning ventes klar i november

Futurae skal bygge Viking Atletiks nye, handicapvenlige fitnesscenter på Torneværksvej. Det offentliggjorde atletikforeningen onsdag eftermiddag.
Det samlede budget ender på lidt over 10 millioner kroner inklusiv moms, oplyser formand Claus Clausen.

Efter den oprindelige tidsplan burde medlemmerne på nuværende tidspunkt være overgået til at lave bænkpres, maveøvelser og holdtræning i den nye fitnessbygning, men projektet er blevet forsinket ad flere omgange. Sidste sensommer annoncerede Claus Clausen, at byggeriet var i fare for at blive afblæst på grund af eskalerende udgifter.

I oktober blev entreprisen sendt i udbud, men i første omgang kunne byderne ikke holde sig inden for Viking Atletiks budget.

Fonde trådte til
I buddene fra entreprenørerne i november manglede Viking Atletik 600.000 kroner fra at kunne få råd til byggeriet.
Efter nogle mindre designmæssige ændringer – billigere gulvbelægning og vinduespartier – og en håndsrækning fra kampagnen “Fitness for alle” lykkedes det at få pengene til at passe.

– En af de ting, der reddede os var, at vi fik 475.000 kroner mere fra fondene. Uden de penge ville vi ikke være kommet videre, siger Claus Clausen til Bornholms Tidende.

På den måde lykkedes det at holde omkostningerne til byggeriet inden for foreningens budget.

Stor tilgængelighed
“Fitness for alle”, der i alt støtter byggeriet med 2.975.000 kroner, er en kampagne, der ved hjælp af innovative tiltag stræber efter at gøre fitness tilgængelig for mennesker med bevægelseshandicap. Det kræver også handicapvenligt udstyr, og derfor skal Viking Atletik investere i nye styrketræningsmaskiner, hvilket er inkluderet i det samlede budget.

I den nye tidsplan forventes byggeriet at være gennemført i slutningen af 2020.

– Det er planlagt til at stå færdigt i november, siger Claus Clausen og tilføjer klog af skade.

– Men man ved aldrig, hvad der kan ske.

Når Viking Atletik holder flyttedag, skal den eksisterende fitnessbygning på Rønne Stadion Nord overtages af Viking Fodbolds nystartede esport-afdeling, der i ventetiden har lejet sig ind i andre lokaler.

– Jeg har fået at vide af dem, at de stadig er interesseret, siger Claus Clausen.

Fitness for alle
Bag kampagnen Fitness for alle står Realdania, Lokale- og Anlægsfonden, Bevica Fonden, Danske Handicaporganisationer, DIF, DGI, Parasport Danmark og Bevæg dig for livet – Fitness.
Formålet med kampagnen er at forbedre tilgængeligheden for folk med bevægelseshandicap, og forskere fra Syddansk Universitetet kommer til at følge projektet.
Organisationerne og fondene yder et samlet tilskud på 2.975.000 til Viking Atletiks fitnessbyggeri. Oprindeligt var beløbet 2,5 millioner kroner.
TrygFonden støtter kampagnens forskningsindsats, og BARK Rådgivning er sekretariat for partnerskabet og står for den daglige udvikling og gennemførelse af kampagnen.