Bente Klarlund Pedersen mødes i et radioprogram med arkæolog Klaus Thorsen. Foto: Diana Bach.

Bente Klarlund på P1: Arkæolog kommer forbi og overrasker med ny viden

I den kommende uge bliver der sat fokus på Bornholms skønne natur, det sker i et radioindslag på P1. Her vil læge og professor på Rigshospitalet Bente Klarlund fortælle om det sted i naturen, som hun elsker allermest – nemlig stien, der går fra Gudhjem Havn og nordpå.

Det er journalist og producer fra Danmarks Radio i Aarhus, Diana Bach, der står bag det nye program ”Naturen Kalder”, og hun fortæller:

– Det er et program, hvor en alment kendt person viser sit yndlingssted i naturen frem og indvier os andre i, hvad det er, der gør det her sted til noget særligt. Bente Klarlund har sommerhus i Gudhjem, og Gudhjem er stedet, hvor hun kan koble af fra en travl hverdag og tænke kreative tanker, og det fortæller hun os om.

Og så er der også en overraskelse i programmet, som hovedpersonen ikke kender til på forhånd, forklarer Diana Bach:

– I programmet mødes vi også med en stedkendt person, som kan fortælle noget nyt og måske endda overraskende om lige netop det her sted. På den måde udvider man naturoplevelsen, og det giver os andre mulighed for at tage et sted hen og se på det med nye øjne og opleve noget andet, end vi plejer i naturen.

I programmet er det arkæolog Klaus Thorsen fra Bornholms Museum, der kommer forbi og overrasker med ny viden om området ved Gudhjem.

 

 

”Naturen Kalder” 

Programmet med Bente Klarlund er det første i rækken, og det bliver sendt mandag den 20. januar klokken 10.30 til 11.