Torben Rønne-Larsen. Foto: Berit Hvassum

Winni: Torben Rønne-Larsen ville skabe resultater, ikke skændes

De var enige om mere, end de var uenige om. Han var optaget af ordentlighed og af at skabe resultater i stedet for at skændes. Sådan husker borgmester Winni Grosbøll (S) sin mangeårige politiske kollega Torben Rønne-Larsen, der døde tirsdag morgen.

– Det er en god kammerat, der er død. Torben og jeg har arbejdet sammen i politik i snart rigtig mange år. Vi er vel faktisk de to, der har været med længst nu, siger Winni Grosbøll.

– Vi har været uenige om nogle ting, men vi har også været enige om rigtig mange ting. Selvom vi var enige om at være uenige om udlændingepolitik, diskuterede vi det aldrig. Vi syntes begge to, at det er fair nok, at man ser forskelligt på nogle ting, siger hun.

Winni Grosbøll og Torben Rønne-Larsen var enige om så tilpas meget, at DF’eren var med i den konstituering, der første gang gjorde Winni Grosbøll til borgmester ved valget i 2009. Torben Rønne-Larsen blev også anden viceborgmester.

– Torben havde en meget respektfuld måde at være politiker på, og jeg havde stor respekt for ham. Vi havde også et godt samarbejde i de fire år, hvor han var anden viceborgmester. Vi havde en grundlæggende respekt for hinanden og var gode kammerater, siger Winni Grosbøll.

– Så var Torben jo også en rigtig flink mand. Han kom for eksempel op og hentede min bil for at sætte vinterdæk på den, fordi han godt kunne se, at jeg havde travlt. Så fik han mine bilnøgler, og så fik jeg bilen tilbage med vinterdæk på.

– Det var meget typisk for Torben, for han havde også en omsorg, der rakte ud over det politiske. Og det er et godt eksempel på, at han havde blik for, at der også var noget andet end at være politisk uenige. Han var også også altid god for en markant og sjov bemærkning, siger Winni Grosbøll.

Torben ville skabe resultater

Winni Grosbøll husker også Torben Rønne-Larsen som en holdspiller. Han havde hverken tid eller lyst til ballade. Og han kunne tage sine politikerkolleger i skole, når han så tegn på netop det.

– Torben var en udpræget lokalpolitiker. Han var meget optaget af at skabe løsninger i den by og den kommune, hvor han boede. Han var ikke udpræget ideologisk. Han var i politik for at gøre sit til at finde løsninger for Bornholm, siger Winni Grosbøll.

– Han brød sig ikke om kævl og ballade. Han gik op i at få løst nogle problemer. Der skulle være fremdrift, og der skulle ske noget. Han havde det sådan, at vi ikke kunne sidde og skændes, og han blev lidt træt, når der var fnidder.

Den tilgang var med til at gøre Torben Rønne-Larsen populær og afholdt, også blandt folk, der ikke stemte på ham, mener borgmesteren.

– Mange bornholmere kunne godt lide Torbens måde at lave politik på, også selvom de måske ikke var DF’ere. Der var ikke så meget politikersnak, men han var meget reel og nede på jorden. Jeg kommer til at savne hans facon i kommunalbestyrelsen, siger Winni Grosbøll.

– Jeg har også altid oplevet ham som en arbejdsom politiker, der ikke havde noget behov for at samle mange poster. Han havde nogle stykker, og dem gik han op i at passe. Men han satte også en ære i ikke at få så mange poster, at han ikke ville kunne passe dem. Og han kunne også godt brokke sig, hvis han syntes, at vi andre ikke passede vores.