Svaneke Friskole. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Friskole: Ingen ny skoleleder før april-maj

Mandag meddelte skoleleder Mathilde Lissau, Svaneke Friskole, at hun ønsker at stoppe som skoleleder på skolen, hvor hun har været leder siden februar 2017.

Skolens bestyrelse skal derfor nu ud at finde en ny skoleleder, og skolebestyrelsesformand Nicolai Munk Pedersen beklager skolelederens opsigelse.

– Det er vi selvføgelig kede af, men vi respekterer hendes beslutning, siger Nicolai Munk Pedersen,

– Det er et valg, folk træffer. Vi er som skole ved at finde de endelige ben at gå på, og hun vil gerne prøve noget andet.

Nicolai Munk Pedersen forventer, at det tidligst vil være i april-maj, at man kan være klar med en ny skoleleder.

– Vi vil ikke forhaste processen, men gøre det ordentligt, og vi har jo nu konstitueret viceskoleleder Allan Bahn Sørensen som skoleleder.

Skolebestyrelsesformanden kalder også opsigelsen for udramatisk.

 

Selvfølgelig får man noget
kritik som skoleleder. Bestyrelsen
har også fået kritik. Sådan er det jo

 

– Selvfølgelig får man noget kritik som skoleleder. Bestyrelsen har også fået kritik. Sådan er det jo. Vi kan ikke være enige om alt, og det handler jo om det vigtigtste i vores liv – vores børn, siger Nicolai Munk Pedersen og tilføjer, at Mathilde Lissau jo også fortsætter på skolen i halvanden måned endnu.

Mathilde Lissau oplyste til Bornholms Tidende mandag, at hun ikke har opsagt sin stilling, fordi hun har fået en anden stilling, men efter overvejelse har valgt at opsige sin stilling som skoleleder for at gå i et ny retning i sit arbejdsliv.

Forældre og ansatte fik besked om beslutningen mandag morgen, mens skolens bestyrelse blev orienteret om beslutningen søndag.

Mathilde Lissau fratræder i slutningen af februar og kan nå at sætte den konstituerede skoleleder Allan Bahn Sørensen ind i arbejdet samt forberede næste skoleår.

Hun har været skoleleder på Svaneke Friskole i tre år og rykkede i 2017 til skolen fra en stilling som skoleleder på Sydbornholms Privatskole.