Mathilde Lissau. Arkivfoto: Allan Rieck

Skolelederen forlader Svaneke Friskole

Leder af Svaneke Friskole, Mathilde Lissau, har i dag orientereret forældre og ansatte om, at hun stopper som leder af skolen. Skolens bestyrelse blev orienteret om beslutningen i går.

Mathilde Lissau fratræder i slutningen af februar, men allerede fra idag er nuværende souschef Allan Bahn Sørensen indsat som konstitueret skoleleder, oplyser Mathilde Lissau.

Hun har været skoleleder på Svaneke Friskole i tre år og rykkede til skolen fra en stilling som skoleleder på Sydbornholms Privatskole. Hun startede som skoleleder i Svaneke i februar 2017.

Ønsker en ny retning

Til Bornholms Tidende oplyser Mathilde Lisssau, at hun ikke stopper for at begynde i et nyt job, men at hun ønsker at gå i en ny retning i sit arbejdsliv.

Hun afviser, at hendes farvel til skolen skyldes samarbejdsproblemer.

– Det har en været en fase med meget organisatorisk og administrativt arbejde. Skolen er ikke mere i etableringsfasen, men nu i en driftsfase og jeg synes ikke, jeg er den rette til jobbet lige nu. Jeg savner at have mere kontakt til forældre og børn, men det har ikke noget med problemer at gøre, at jeg stopper, siger Mathilde Lissau.

Samtidig mener hun, at det er et godt tidspunkt at stoppe, da hun kan nå at igangsætte og forberede næste skoleår, så en ny skoleleder har et godt udgangspunkt.