Arkivfoto

Nyt flagermus-center åbner i Rø Plantage

Nu kan vi alle blive klogere på Danmarks eneste flyvende pattedyr. Senere på året indvier Naturstyrelsen et nyt formidlingscenter for flagermus i Rø Plantage.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Naturstyrelsen, der betegner Bornholm som Danmarks hotspot for det nataktive dyr.

Formidlingscentret kommer til at have til huse i den gamle, stråtækte bygning, Borgedalslængen, ved Søndre Borgedal på Sigtevej.

– Rø Plantage er et godt sted at opleve flagermus. Skoven ligger langt fra større byer, så man kan opleve mørke nætter uden lysforurening – en efterhånden sjælden oplevelse i Danmark. Skoven er desuden frit teltningsområde, så der er mulighed for at kombinere en flagermustur med en nat under åben himmel, hvor man kan være opleve de spændende dyr, siger skovrider Søren Friese ifølge pressemeddelsen.

Det er 15. Juni Fonden, der har bevilliget penge til det nye center, mens Naturstyrelsen finansierer udvendig istandsættelse af den gamle bygning.

– Med et formidlingscenter på Bornholm vil Naturstyrelsen udbrede kendskabet til flagermusen til glæde for skoleelever, spejdertrupper, naturinteresserede turister og bornholmere, siger Søren Friese.

Formidlingscenteret vil være ubemandet og have åbent hele året og indvies efter planen i slutningen af 2020.

 

Borgedalslængen. Foto: Jens-Erik Larsen